Notícies més llegides



+ Notícies


Alguer

Puigdemont queda en llibertat i sense mesures cautelars

+ Notícies  -  24/09/2021  -  19:32

Segons la seva defensa, l’expresident s’haurà de quedar uns dies a Sardenya durant el transcurs del procés judicial


Carles Puigdemont

Carles Puigdemont



L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, sortirà pròximament en llibertat i sense mesures cautelars, tal com ha assenyalat aquesta tarda la seva defensa, hores després que l’actual president de Junts fos detingut per la policia fronterera a l’Aeroport d’Alguer, on Puigdemont s’hi havia desplaçat per participar en un acte de l’associació Adifolk. 

En aquest sentit, i després que el tribunal sard hagi deixat en llibertat l’expresident, el següent pas arribarà demà, quan Puigdemont haurà de declarar davant la cort d’apel·lació de Sàsser, que haurà de decidir sobre la legalitat de la seva detenció. “Hem d’esperar que el jutge dicti la seva sortida immediata de la presó i s’haurà de quedar uns dies a Sardenya perquè continuï el procés que ha iniciat Espanya d’extradició. Probablement avui sortirà de la presó i el tindrem a l’Alguer celebrant l’Adifolk”, ha detallat el cap de l’oficina de l’expresident, Josep Lluís Alay. 

Durant el dia d’avui, l’actual eurodiputat ha comparegut breument i a través de videoconferència davant del tribunal sard que, segons ha detallat el mateix Alay, només li ha preguntat si tenia pensat sortir de l’illa i viatjar a Espanya. Davant la resposta negativa de Puigdemont, el jutge ha decidit deixar-lo en llibertat avui mateix. Ara, l’expresident es manté a l’espera del procés d’extradició obert davant la justícia de Sàsser. Ho farà, però, en llibertat, després d’haver passat la passada nit a la presó de màxima seguretat de Bancali. La defensa de Puigdemont ja ha anunciat que presentarà una demanda de mesures cautelaríssimes al TGUE si és necessari. 

La petició de Llarena

Des d’Espanya, i tal com asseguren fonts del Suprem, el jutge Pablo Llarena ha enviat un escrit a Eurojust perquè enviï a les Corts d’Apel·lació de Sàsser l’euroordre de detenció del 14 d’octubre de 2019, així com la qüestió prejudicial plantejada al seu dia davant del TJUE. Així doncs, Llarena continua ferm en subratllar l’activació de l’euroordre, tot i que el TJUE ja ha declarat que està suspesa.


Autor: Redacció


#alguer


#alguer





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...