Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona bateja amb el nom de jardí de la Pau l’espai de davant la Biblioteca Carles Rahola

Actualitat Girona  -  21/09/2021  -  16:08

El nom ha estat proposat en commemoració de l’acció Plantem la Pau impulsada el 2007 per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona


Jardi de la Pau

Jardi de la Pau



L’Ajuntament de Girona ha batejat l’espai verd de davant la Biblioteca Carles Rahola amb el nom de jardí de la Pau, amb motiu del Dia Internacional de la Pau que se celebra cada 21 de setembre. Aquest matí ha tingut lloc la descoberta de la placa a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del regidor responsable del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés; de la presidenta de l’Associació dels Amics de la UNESCO a Girona, Dolors Reig, i del vicepresident de l’Associació dels Amics de la UNESCO a Girona i poeta gironí, Lluís Lucero. L’acte també ha comptat amb la presència de representants de l’equip de govern (grups municipals de JxCat i ERC) i dels grups municipals de Guanyem i del PSC; així com de l’alumnat de l’escola Migdia.

"És una notícia molt bona per a la ciutat que finalment puguem comptar amb un jardí de la pau. Crec que el lloc és idoni, està al costat de la Biblioteca Carles Rahola, que és la mostra per excel·lència de la cultura. Per tant, aquest espai relliga pau i cultura", ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui també ha animat “a interpretar aquesta pau des d’un sentit més pròxim i proper, defensant la dignitat de les persones amb totes les eleccions lliures que puguin fer”, en relació amb l’augment de l’agressivitat cap a col·lectius com l’LGTBI.

"Ens feia molta il·lusió que la ciutat pogués comptar amb aquest espai dedicat a la pau, un futur que tots imaginem i que ens agradaria que s’anés materialitzant. La denominació va lligada amb l’acció Plantem la Pau de la UNESCO, que s’ha anat fent a les instal·lacions del GEiEG de Palau. Avui aquesta olivera quedarà plantada com a símbol de la pau", ha afirmat el regidor Martí Terés.

La Comissió del Nomenclàtor de Girona i el Ple van aprovar el nom arran d’una petició de l’Associació Amics de la UNESCO de Girona. Aquest punt, fins ara sense denominar, està situat entre els carrers d’Emili Grahit i d’Oriol Martorell i Codina, davant de la Biblioteca Carles Rahola.

El nom ha estat proposat en commemoració de l’acció Plantem la Pau impulsada el 2007 per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona. El propòsit és fer créixer en aquest espai els diferents arbres plantats cada 30 de gener amb motiu de la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Durant l’acte d’aquest matí s’ha plantat una olivera i la música Glòria Vila ha interpretat “El cant dels ocells”.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...