Notícies més llegides



Catalunya Nord


Alenyà

Alenyà celebra una 'Hora Solidària' amb Gabriel i Comín

Catalunya Nord  -  25/08/2021  -  21:38

La 101a edició d'aquesta activitat impulsada pel Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà ha tingut lloc a l'espai Ecoiffier


'Hora Solidària' a Alenyà / GN

'Hora Solidària' a Alenyà / GN



El municipi d'Alenyà, ubicat al Rosselló, a la Catalunya del Nord, ha esdevingut avui a la tarda l'escenari d'una nova trobada de l'Hora Solidària, la iniciativa impulsada pel Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà que va néixer per donar suport als presos, exiliats i represaliats independentistes catalans víctimes de la repressió de l'estat espanyol. En aquesta ocasió, l'emplaçament escollit ha estat l'espai Ecoiffier, que ha esdevingut l'epicentre del 101è acte d'aquest tipus.

En el cas d'avui, el protagonisme ha estat doble, ja que l'activitat ha comptat amb la participació de l'actual eurodiputat i vicepresident del Consell per la República, Toni Comín, i amb l'exdiputada de la CUP, ara exiliada a Suïssa, Anna Gabriel. La celebració d'aquest esdeveniment ha generat un cert moviment a la vila, que ha vist com els accessos estaven controlats per la policia francesa, que ha registrat amb fotos les matrícules de tots els vehicles aparcats al lloc de l'acte i ha preguntat, també, per la possible presència de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Pel que fa a les intervencions, Comín ha fet un triple agraïment a la gent nord-catalana: "Primer de tot, perquè quan venim aquí aconseguiu que ens sentim a casa; després, perquè sense vosaltres la gesta de l'1 d'octubre no hauria estat possible, vau tenir un paper de rereguarda molt important i, en tercer lloc, pel valor immens que té que hàgiu aconseguit mantenir viva la causa del catalanisme en una terra com aquesta". "Mantenir el que esteu mantenint, i des de fa tantes dècades, és immens", ha afegit, abans de subratllar que "l'èxit de l'1 d'octubre va ser possible gràcies a la cooperació espectacular i molt complexa entre tothom: entitats, partits, institucions, la societat... Va ser com una orquestra magnífica en què tothom va saber tocar la seva part de la partitura i assolir una victòria espectacular contra la repressió de l'estat espanyol".

"Quan l'estat que no tens al davant no és el Regne Unit ni el Canadà, comença el combat. I el combat dura i dura, fins que acumules la força suficient per guanyar. Ara estem aquí, i el que ens està faltant una mica és oferir un camí més clar en el qual la gent pugui veure que hi ha opcions reals de culminar aquest procés", ha continuat Comín.

Per la seva banda, Gabriel ha subscrit l'agraïment de Comín cap al poble nord-català, i ha focalitzat part del seu discurs en la lluita contra el feixisme: "D'alguna manera, nosaltres vam derrotar també el feixisme". "Només que hi hagués una única persona que internament, moralment, anímicament i intel·lectualment no hagi estat conquerida pel franquisme, així ja l'haurem vençut d'alguna manera. I en som moltíssimes: moltíssimes persones que ens sentim hereves d'aquesta gent senzilla, humil, que va plantar cara al feixisme. I per això hem de seguir plantant cara al feixisme avui", ha continuat, abans d'afegir un darrer missatge: "El que nosaltres volem construir val la pena, ja no només per nosaltres, sinó per totes. Per nosaltres res, però per totes, tot. I si ho aconseguim eixamplar entre totes serà molt millor". L'acte ha finalitzat amb una actuació musical de Franck Sala.


Autor: Redacció


#alenya #horasolidaria #annagabriel #tonicomin #catalunyanord


#alenya #horasolidaria #annagabriel #tonicomin #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...