Notícies més llegides




Catalunya Nord


Prats de Molló

Compte enrere per la Diada a la Casa Macià

Catalunya Nord  -  23/08/2021  -  16:36

L’acte, que es farà el 10 de setembre als jardins de l’equipament de Prats de Molló, comptarà amb la intervenció del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart


Casa Macià a Prats de Molló / GN

Casa Macià a Prats de Molló / GN



La celebració de la Diada a la Catalunya del Nord continua agafant forma. L’acte, que tindrà lloc als jardins de la Casa Macià de Prats de Molló -a la carretera de la Presta- el pròxim 10 de setembre (a partir de les 17 h), està organitzat per la Casa de la Generalitat a Perpinyà conjuntament amb l’Ajuntament de Prats de Molló i l’Associació Casa Macià. En aquesta ocasió, l’esdeveniment comptarà amb la intervenció de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. Serà el primer cop que la Casa Macià restarà oberta al públic. En cas de pluja l'acte es farà al Cinema de Prats de Molló.

 Més enllà de la presència -i de la intervenció- de Cuixart, l’acte també estarà amenitzat per l’actuació del grup de música popular Cor de Carxofa. Al final de la jornada, s’abaixarà el teló amb una copa de cava. D’altra banda, des de l’organització assenyalen que serà “necessari respectar les normes sanitàries en vigor: mascareta i distància física”.

 D’aquesta manera, la Casa Macià agafarà el relleu de la Maternitat d’Elna, espai que va escenificar la celebració de l’any passat. En una entrevista en aquest mitjà, el director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert, ja recordava que la celebració té un “caràcter itinerant”.

 Un espai potencial

Fa uns dies, alguns representants de l’Associació Casa Macià es van reunir a Perpinyà per tal de determinar com s’havia de desenvolupar el projecte del nou equipament de Prats de Molló. L’espai, conegut com a Vil·la Denise, és un dels símbols més significatius de la resistència independentista i del vincle entre la Catalunya del Nord i la del Sud. Va ser en aquest emplaçament on l’aleshores president de la Generalitat, Francesc Macià, va planejar el 1926 la revolta per alliberar Catalunya de la dictadura imposada per Primo de Rivera, i proclamar d’aquesta manera la República Catalana. L’objectiu capital és el de convertir l’equipament en un centre d’interpretació històrica.


Autor: Redacció


#diada #pratsdemollo #casamacia


#diada #pratsdemollo #casamacia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...