Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L’exposició itinerant ‘Viatge al cor dels Pirineus’ fa parada a Girona

Actualitat Girona  -  23/08/2021  -  12:51

Està instal·lada a l’esplanada de la Copa durant 14 dies i s’hi organitzarà un programa d’activitats gratuïtes per descobrir el patrimoni natural i cultural gironí


Inauguració Piribus

Inauguració Piribus



La ciutat de Girona acull fins al 4 de setembre l’exposició itinerant “Viatge al cor dels Pirineus”, que es pot visitar a la unitat mòbil Piribus ubicada a l’esplanada de la Copa. La mostra s’emmarca en el projecte de cooperació transfronterera POCTEFA ADN Pirineus, projecte de valorització del patrimoni pirinenc i de cooperació de la Xarxa Educació Pirineus Vius. Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració de l’exposició i hi han assistit el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés; la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Anna Barnadas; el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat, i el coordinador de l’associació LPO France i cap de fila del projecte POCTEFA ADNPYR i de la Xarxa Educació Pirineus Vius, Phillipe Serre.

La serralada dels Pirineus ens uneix molt més del que sovint pensem amb la resta de territoris. Es tracta d’una serralada plena de patrimoni natural i cultural que volem viva. Hem de preservar tot aquest entorn per tal que els valors que representa puguin durar moltes més generacions. En aquest projecte hi ha lligats molts temes de gestió natural i poblacional per evitar que els Pirineus perdin població i que no siguin només una postal, sinó que sigui un territori viscut com ha estat en els darrers segles. Aquest és l’objectiu de l’exposició, donar a conèixer tots aquests vessants del patrimoni”, ha afirmat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

El projecte ADN Pirineus ha estat dissenyat i desenvolupat per sis socis, en concret, l’associació francesa de protecció de la natura LPO France, l’Institut d’Estudis Andorrans CENMA, SEO Birdlife d’Aragó i NIN-GAN (Gestió Ambiental de Navarra) associat al Govern de Navarra. Per part de Catalunya hi han participat la Fundació Catalunya La Pedrera i la Generalitat de Catalunya. ADN Pirineus té com a objectiu principal difondre al llarg de més de 6.000 km la història i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França.

La mostra va viatjar per Catalunya durant l’any 2019 i ara hi torna havent passat per 27 localitats diferents de tota la serralada pirinenca. L’exposició convida les persones a endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d’aquesta serralada. S’ha dissenyat amb la voluntat que les persones visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permetran descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes. Està a bord d’un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, on es poden descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.

Es pot visitar a l’esplanada de la Copa de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i els diumenges, de 10 a 14 h. Després de Girona, la mostra recorrerà 5 municipis més durant el 2021, tots ells de França.

Cada dia es realitzaran visites guiades a l’exposició a partir de les 17 h de la tarda (excepte els diumenges). Així mateix, des de demà i fins al 4 de setembre, es faran diferents activitats per descobrir el patrimoni de l’entorn gironí, com un itinerari geològic, una observació d’estels, un taller de fauna aquàtica i tallers de manualitats al mateix Piribus. Totes les activitats són gratuïtes i cal inscriure-s’hi de forma prèvia per correu electrònic (info@sorellona.org) o per telèfon (679 866 964).


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...