Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Es presenta la nova mascota de turisme familiar a Platja d'Aro

Baix Empordà  -  20/08/2021  -  12:53

La Xalarina formarà parella amb el seu germà gran, fins ara protagonista principal


La Xalarina

La Xalarina



El municipi de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró va assolir l'any 2014 el segell de Platja en Família (inicialment anomenat Destinació de Turisme Familiar i que només tenen 25 espais del país) concedit per l'Agència Catalana de Turisme. En el marc de les actuacions vinculades amb aquest distintiu de qualitat, es va crear fa uns anys la figura d'en Xalarí, la mascota protagonista de les activitats, accions i campanyes de promoció destinades al públic familiar. Ara presentat també la Xalarina, la seva germana petita, en una aposta per la diversitat de gènere i per l'accessibilitat i el turisme inclusiu, i justament per això porta ulleres, com un dels seus elements característics. Els dos personatges són recreacions a partir de les il·lustracions originals de XuxuLanstrum.

Justament, tant la Xalarina i en Xalarí, ja són els protagonistes de la nova Guia de Turisme Familiar editada per l'Oficina de Turisme. La publicació recull els recursos que s'ofereixen en aquest àmbit -activitats, patrimoni, esport, espais naturals, establiments certificats, etc.- combinant-los amb diverses pàgines de jocs i entreteniments. També són presents en la nova decoració del Miniclub i el Babyclub instal·lats a la Platja Gran (confluència Av. Costa Brava). El primer s'ha recuperat enguany, després de suspendre'l l'estiu passat arran de la pandèmia de la COVID-19; i el segon és novetat per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys. Ambdós disposen de 250 m2 degudament senyalitzats i estan en servei del 25 de juny al 12 de setembre (11-14 h i 16-19 h), són d'accés gratuït i no requereixen reserva prèvia.

El Miniclub s'adreça a infants de 3 a 12 anys, dinamitzat per un equip de monitores i monitors amb coneixements d'idiomes. S'hi ofereixen tallers, manualitats o jocs de platja entre altres activitats (només se suspèn en cas de pluja i està limitat a una hora al dia). El Babyclub és un espai de lliure accés amb un conjunt de serveis adaptats a les necessitats dels nadons per gaudir d'un dia de platja amb comoditat. A l'interior del mòdul amb aire condicionat hi ha canviador, trones, microones, nevera, rentamans i espai d'alletament; i a l'exterior, zona l'ombra i un espai per desar-hi els cotxets infantils (els nadons han d'estar acompanyats en tot moment).

Altres propostes d'estiu són el Festival Xalaro d'Espectacles Familiars (a finals de juny), sessions d'hipopressius i de ioga en família; actuacions, animacions i tallers a l'aire lliure; el programa d'activitats Estiueja a la Biblio!, visites guiades teatralitzades o propostes en el marc de les Festes Majors. També es pot realitzar autònomament la gimcana On és en Xalarí?: amb l'ajuda d'un plànol cal buscar-lo, dibuixat en una dotzena de petites plaques instal·lades en els punts més emblemàtics en cada vila del municipi: hi ha tres gimcanes independents a Castell d'Aro, a Platja d'Aro i a S'Agaró. En cada placa hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completat, retornar-lo a l'Oficina de Turisme, on es rebrà un obsequi, que com a novetat s'hi ha incorporat calcomanies protagonitzades per en Xalarí i la Xalarina.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...