Notícies més llegides



Catalunya Nord


Prats de Molló

Prats de Molló recorda la figura de Quico Sabaté

Catalunya Nord  -  11/08/2021  -  18:32

S’han inaugurat dues plaques commemoratives, mitjançant un acte que ha tingut a Carme Forcadell com a convidada d’honor


Prats de Molló inaugura dues plaques commemoratives/ GN

Prats de Molló inaugura dues plaques commemoratives/ GN



La localitat de Prats de Molló, a la Catalunya del Nord, ha esdevingut avui un epicentre reivindicatiu a través d’un acte de commemoració cap a la figura del maqui Quico Sabaté Llopart (1915-1960), un lluitador llibertari i antifranquista que va ser assassinat a Sant Celoni per la policia espanyola. Una de les personalitats més conegudes presents a l’acte ha estat l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, la convidada d’honor de la jornada.

En concret, l’activitat s’ha iniciat a dos quarts de quatre de la tarda, amb la col·locació de dues plaques commemoratives ubicades prop de la Casa Macià. Des d’allà, Forcadell ha adreçat unes paraules als presents, destacant que ha estat “un plaer i un honor” ser present a l’acte. “Prats de Molló és una vila acollidora, una ciutat de memòria i una ciutat solidària, però jo també diria que la seva gent és extremadament generosa, i n’hem tingut moltes proves: Francesc Macià va ser acollit aquí, com ara milers i milers de refugiats”. “Una altra vila de la Catalunya del Nord, Elna: quantes dones republicanes van poder tenir els seus fills allà?”, ha continuat Forcadell, que també ha dirigit unes paraules al protagonista de la jornada: “Quico Sabaté era un combatent antifranquista, un llibertari”. 

“També vull recordar que Prats de Molló va ser el primer poble que va posar a un carrer el nom de Muriel Casals”, ha afegit la política catalana, abans de parlar del seu pas per la presó i de com això no ha modificat les seves conviccions: “Soc tan independentista com abans, tan republicana com abans i molt més feminista. Lluitarem exactament pel mateix, per a una Catalunya lliure i republicana. Evidentment la lluita no serà fàcil, no ho ha estat mai. Però ara, malgrat tot, hem après moltes coses, i això ens ha de servir per al futur”, ha continuat Forcadell, abans d’agregar: “Hem après que l’estat espanyol és capaç de reprimir fins a les últimes conseqüències; hem après que la Unió Europea no ens ajudarà, i hem après que hem de ser més forts i anar més junts que mai”.

Forcadell, que també ha estat la protagonista de la plantada d’un arbre simbòlic per recordar la jornada, ha volgut acabar el seu discurs destacant la germanor entre els catalans del sud i del nord. Poc després, al voltant de les cinc de la tarda, s’han celebrat diverses conferències al Cinema, amb la participació d’historiadors i testimonis.


Autor: Redacció


#pratsdemollo #catalunyanord


#pratsdemollo #catalunyanord





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...