Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Els socorristes de Platja d'Aro han realitzat 6.700 intervencions durant la meitat de l'estiu

Baix Empordà  -  06/08/2021  -  20:25

La majoria són accions preventives i el 60% s'han fet a la Platja Gran




El servei de salvament i socorrisme de Platja arriba a l'equador de l'estiu havent realitzat 6.708 intervencions. D'aquestes, 6.300 han estat preventives i 408 accions directes, com atencions a picades o ferides. La majoria de l'activitat s'han realitzat a la Platja Gran (60%), i en menor mesura a Sa Conca (21%) i Cala Rovira (19%).

Entre les 408 intervencions directes hi ha 344 assistències sanitàries: 281 per situacions lleus com picades i petites ferides, 22 de greus perquè la gent ha patit cremades, insolacions o lipotímies, 14 per altres actuacions; i han efectuat 14 rescats i 13 evacuacions a centres sanitaris.

En les vuit primeres setmanes de la temporada també han realitzat 64 ajudes al bany d'usuaris amb necessitats especials, però cap recerca de persones perdudes, en part, gràcies al fet que s'estan distribuint 2.000 braçalets per facilitar la localització i la identificació d'infants.

El servei estarà operatiu cada dia fins al 26 de setembre amb 11, 14 o 23 socorristes segons el moment de l'estiu. Durant tota la temporada hi ha instal·lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; compta amb servei propi de quad i d'embarcació de rescat i cinc desfibril·ladors a més d'un punt autònom de socors a la Cala del Pi.

Bandera Verda en un 95% dels casos

Els indicatius de seguretat ubicats a les platges platjarenques han registrat majoritàriament Bandera Verda (95'%), i només puntualment ha calgut hissar de manera temporal Bandera Groga (4,7%) i excepcionalment Bandera Vermella (0,3%).

Pel que fa als controls analítics sobre la qualitat de l'aigua de bany de l'Agència Catalana de l'Aigua, en el 100% dels casos la qualificació ha estat d'excel·lent als quatre punts de control.

Aquest estiu es mantenen algunes mesures contra la covid com dispensadors de gel hidroalcohòlic o platges sectoritzades, però es recuperen les plataformes aquàtiques i el Miniclub i s'estrena un Babyclub.

El programa Fem Platja!, desenvolupat per un equip de 48 persones, compta amb un pressupost de 725.000 euros per tirar endavant múltiples accions i serveis avalats per la renovació de diversos guardons de qualitat com la Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira o el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...