Notícies més llegides



Catalunya Nord


Perpinyà

El Consell presenta oficialment la Delegació de les Illes Balears al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà

Catalunya Nord  -  30/07/2021  -  17:44

També celebra a la Catalunya Nord una reunió amb el Govern ampliat


Signatura i reunió al centre de Perpinyà

Signatura i reunió al centre de Perpinyà



El Consell per la República ha fet un pas molt important el desplegament institucional i territorial amb la presentació oficial de la Delegació de la Catalunya Nord.

El vicepresident Toni Comín ha explicat que la signatura del protocol de la creació de la Delegació de les Illes Balears és fruit "d'una feina de molts mesos de converses amb el grup promotor des de les Illes Balears". A més, ha destacat que l'anunci s'ha fet al Palau dels Reis de Mallorca a Perpinyà, ciutat que va ser la capital en el seu moment del regne de Mallorca, un espai, per tant, simbòlic i que, a més, evidencia la cura per la totalitat de la nació que té el Consell. També ha reblat que es treballa per crear la Delegació del País Valencià.

El vicepresident també ha explicat que el Consell "té la sort que la gent assumeix l'objectiu de la institució", assolir la República catalana, i és justament "la pròpia societat organitzada que es mobilitza per formar part del Consell" i ha posat d'exemple el grup promotor que ha acabat esdevenint la Delegació de les Balears i ha agraït la tasca de la consellera Carme García en aquest sentit.

Bernat Joan, exeurodiputat per ERC i en representació d'Eivissa, ha destacat la importància del Consell en la lluita internacional i també la que fa a l'interior i ha posat de manifest com n'és de clau que tingui "la seva estructura fora de l'Estat espanyol".

Joan també ha afegit que des de les Illes Balears "hi ha una part de la societat amb una simpatia per una Catalunya independent" i que s'ha d'impulsar una institució com el Consell 2que treballa per al conjunt de la nació i la catalafonia".

Maria Antònia Font, representant Mallorca, ha destacat que des de les Illes Balears no poden quedar amb les mans plegades davant la repressió de l'Estat. Ha destacat que "el Consell treballa pel conjunt dels Països Catalans i els cohesiona", ja que "que som un sol poble". També ha recordat que també a les Illes Balears "es parla català" i que hi ha molta gent que creu en l'autodeterminació i que "defensa l'1-O i la defensa de la unió cultural".

A la tarda ha quedat constituïda oficialment la Delegació amb l'acte protocol·lari corresponent de signatura amb el president Carles Puigdemont, el vicepresident Toni Comín, els consellers Elisenda Paluzie, Lluís Puig i els representants de la Delegació de les Illes Balears, Bernat Joan, Esperança Marí i Maria Antònia Font. Com a amfitrions, també hi haurà representants de la Delegació del Consell a la Catalunya Nord encapçalada pel seu president, Jep Bonet.

Al matí Durant la jornada, a més, també s'ha produït una reunió del Consell de Govern Ampliat (amb forces independentistes que no tenen representació al Parlament), amb la incorporació de dos membres més. En total hi seran Enric Folch (Solidaritat), Jordi Pesarrodona (Independentistes d'Esquerres), Josep Serra (MES), Albert Aragonès (Reagrupament) i Toni Roderic (Els Verds).


Autor: Redacció


#perpinya


#perpinya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...