Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

L’exposició ‘Temps del Romànic’ s’instal·la a l’església de Sant Pere

El Ripollès  -  26/07/2021  -  11:33

Esdevindrà un complement de la visita al Monestir i el seu Centre d’Interpretació, mentre que durant el Mercat Medieval es podrà visitar gratuïtament




L‘exposició ‘Temps del Romànic. Art, vida i consciència’ va ser creada i impulsada fa uns anys per l’Obra Social ‘la Caixa’ i la Generalitat de Catalunya en el marc del programa Romànic Obert. La mostra va visitar molts municipis de Catalunya, entre ells Ripoll, el 2015. Un cop s’ha acabat la seva itinerància, la Generalitat ha cedit l’exposició a l’Ajuntament, que l’ha instal·lat a l’església de Sant Pere.

Allà, ‘Temps del Romànic’ servirà com a complement de la visita al Monestir de Ripoll i al Centre d’Interpretació del mateix. L’entrada dels visitants s’efectuarà a través de l’Oficina de Turisme, des d’on també s’accedeix al Centre d’Interpretació, que queda a la mateixa planta que l’exposició. A partir del 30 de juliol, ja es trobarà oberta pels visitants.

També es realitzaran unes jornades de portes obertes a la mostra, aprofitant l’efemèride del Mercat Medieval de Ripoll. L’entrada serà gratuïta, a través de l’accés principal de l’església, els dies 7, 8, 14 i 15 d’agost, de les 11.30 a les 14 h al matí i de les 17 a les 20 h a la tarda.

‘Temps del Romànic’

L’exposició ens presenta l’art, la societat i la cultura de Catalunya ara fa mil anys, amb una aproximació interdisciplinària que comprèn des de l’art i el pensament intel·lectual fins a la vivència de les persones corrents. La mostra permet redescobrir i interpretar el romànic català a través de recursos audiovisuals i interactius, oferint una visió fresca i actual d’aquest moment i d’aquest patrimoni. Es divideix en cinc grans conceptes o àmbits: els pilars, els contrastos, el missatge, la vida i els mons; a més del romànic català, europeu, únic. Amb això, el visitant podrà copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del romànic, que esdevé un element patrimonial únic, singular dins i fora del nostre país.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...