Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona cedirà diversos terrenys a l’Institut Català del Sòl per construir-hi habitatges de protecció oficial

Actualitat Girona  -  22/07/2021  -  17:06

La cessió s’efectuarà a través d’un conveni entre el consistori, Incasòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que està pendent d’aprovació en el Ple ordinari del mes d’agost


Roda de premsa

Roda de premsa



L’Ajuntament de Girona cedirà el dret de superfície de diversos terrenys de propietat municipal a l’Institut Català del Sòl, per tal que aquest hi construeixi tres blocs d’habitatge protegit. La cessió s’efectuaria per un termini de 75 anys a través d’un conveni entre el consistori, Incasòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, un acord que està pendent d’aprovació en el Ple ordinari del mes d’agost, previst pel 27 de juliol. El vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i la regidora d’Habitatge del consistori, Annabel Moya, han presentat avui el conveni, que s’hauria de signar el mes de setembre en un acte amb tots els organismes implicats.

Els terrenys proposats són tres parcel·les del Pla de Domeny propietat de l’Ajuntament, que actualment es troben sense ús i que tenen capacitat per acollir 105 habitatges de protecció oficial d’uns 70m² cadascun. Concretament, es tracta dels terrenys ubicats als números 15-17, 19-21 i 42-44 del carrer de la Riera Bullidors.

Si el ple aprova el conveni, l’Ajuntament cedirà l’espai a l’Institut Català del Sòl en un termini màxim de sis mesos, lliure de càrregues i totalment urbanitzat, per tal que Incasòl promogui la construcció dels habitatges destinats a lloguer social. A més, Incasòl assumirà tots els tràmits de l’obra, inclòs el manteniment un cop els edificis ja estiguin construïts. Per la seva banda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya qualificarà els edificis com a habitatges de protecció oficial (HPO); definirà amb l’Ajuntament els criteris d’adjudicació, i desenvoluparà el procés, formalitzant i gestionant els contractes. En aquest sentit, cal destacar que vuit dels habitatges de la promoció seran cedits a l’Ajuntament perquè els gestioni directament.

El parc públic d’habitatge a la ciutat és insuficient per donar resposta a la necessitat d’accés a habitatge assequible. Per això, i davant l’emergència social provocada per la COVID-19, hem intensificat els mecanismes per donar cobertura a aquesta necessitat, i precisament Domeny és una zona per on Girona pot créixer. Amb aquesta promoció, el nostre objectiu és donar un impuls a l’activitat social del barri, i que alguns dels locals esdevinguin nous espais comunitaris. Mantenir i potenciar la cohesió social serà una prioritat”, ha explicat el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge, Annabel Moya, ha especificat que “des de l’Oficina Municipal de l’Habitatge treballem amb dos ritmes: un a curt termini, per donar resposta a l’emergència habitacional, i l’altre a mitjà termini, per garantir l’accés a un habitatge assequible a les persones i famílies joves i a la gent gran”. “La nostra intenció és donar una alternativa a les persones que no poden accedir als actuals preus de mercat”, ha dit Moya.

El termini de construcció dels blocs serà de cinc anys des de la formalització del dret de superfície, i suposarà la creació d’un màxim de 105 habitatges, als quals se sumaran locals per a ús comercial a la planta baixa i, si s’escau, aparcaments a la planta subterrània.

Està previst que la redacció del projecte es liciti al llarg d’aquest 2021, que es tramiti a partir de la segona meitat del 2022, i que les obres puguin iniciar-se el primer trimestre del 2024, amb una durada d’uns dos anys.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...