Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot registra una disminució dels fets delictius

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  21/07/2021  -  21:06

La ciutat vol combatre l’augment de casos de ciberdelinqüència, així com l’ocupació incívica d’habitatges


 Junta Local de Seguretat

Junta Local de Seguretat



L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha presidit avui la Junta Local de Seguretat acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy, una reunió que ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot i en la qual els cossos de seguretat han fet balanç de les actuacions realitzades aquests últims mesos, marcats per la pandèmia i les mesures de contenció de la Covid-19. 

Damunt la taula s’hi han posat les dades de l’Observatori per al Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa, que apunten que la comarca té una taxa de 33,85 delictes per cada 1.000 habitants, mentre que el global de Catalunya és del 50,75, és a dir, la dada comarcal es troba 17 punts per sota de la mitjana. Aquest càlcul sorgeix de la metodologia de l’índex delinqüencial que aquest any se centra només en aquells delictes que causen sensació o percepció d’inseguretat, que permet analitzar millor quin és l’impacte delinqüencial sobre la ciutadania en un determinat territori. 

Amb relació a la ciutat d’Olot, durant el primer semestre d’enguany els agents de la Policia Municipal van realitzar un total de 3.807 serveis, una xifra superior si la comparem amb els primers sis mesos de l’any anterior, marcats pel confinament: 3.291. No obstant això, el nombre de fets delictius ha disminuït notablement aquest primer semestre del 2021 en comparació amb els darrers anys. 

Pel que fa a l’accidentalitat, durant el 2020 es van produir 75 accidents a la ciutat, la gran majoria de caràcter lleu i relacionats amb col·lisions entre vehicles, i 77 delictes contra la seguretat viària, el que suposa un 14,15% menys que l’any anterior.

Més actuacions i vigilància

Una altra qüestió tractada ha estat l’increment en les actuacions i les vigilàncies especials que s’han portat a terme per fer front a les ocupacions incíviques i conflictives que generen molèsties i conflictes veïnals. En aquest sentit, s’ha coincidint en la necessitat de continuar actuant i incrementar la intensitat de la pressió policial per fer front a aquestes incidències i situacions que tensen la convivència ciutadana així com continuar incrementant esforços en la col·laboració entre cossos policials per donar resposta a l’augment de la ciberdelinqüència. També s’ha acordat continuar treballant per potenciar la coordinació amb la voluntat de revisar i delimitar de forma conjunta i periòdica les línies estratègiques en matèria de seguretat, una línia engegada des de la passada Junta de Seguretat Local del 2020.

Augment de les estafes amb targetes i de les ocupacions incíviques

Amb relació a les dades aportades pel cos dels Mossos d’Esquadra, han ressaltat la reducció de les infraccions a la Garrotxa i dels robatoris amb força (un total de 73), així com els robatoris en domicilis i a l’interior de vehicles: 25 i 27, respectivament, des de l’1 de gener de 2021 fins al 30 de juny d’aquest any. Aquesta davallada, no obstant contrasta amb l’augment dels delictes com ara les estafes informàtiques, les estafes a través de targetes bancàries -se n’han registrat un total de 307 casos-  o la ciberdelinqüència. 

A més, les ocupacions incíviques d’habitatges continuen essent una de les principals problemàtiques arreu de la demarcació gironina, també a la ciutat d’Olot. Així, des del setembre de l’any passat fins al juny d’enguany, la Policia Municipal d’Olot ha realitzat 338 serveis relacionats amb les ocupacions d’immobles -l’anterior registre interanual s’enfilava fins als 496-. En aquest sentit, de la reunió n’ha sorgit la necessitat de continuar reclamant a la Fiscalia actuacions urgents i més efectives per aturar les ocupacions conflictives i trobar solució per a les detencions per casos de reincidència.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...