Notícies més llegides




Alt Empordà


Roses

Roses se suma a una campanya per fomentar el reciclatge d'envasos de vidre

Alt Empordà  -  19/07/2021  -  14:11

L'Ajuntament i l'hostaleria local competeixen aquest estiu per la Bandera Verda d'Ecovidrio


Presentació de la Campanya

Presentació de la Campanya



Roses competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio, un certificat que reconeix l'esforç de l'hostaleria local i el consistori a favor del reciclatge de vidre. En total, 210 establiments rosincs s'han sumat ja a aquesta iniciativa, en què també participen les guanyadores de l'última edició, Tossa de Mar i Pals.
 
En aquesta ocasió, el Movimiento Banderas Verdes d'Ecovidrio comptarà amb la participació de 23 municipis catalans, als quals s'han unit l'Ajuntament de Roses i els 210 establiments hostalers de la localitat. Junts, treballaran per incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre a la zona i fer el pas a la transició verda.
 
A escala estatal, aquesta campanya es desenvolupa a 129 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb 14.000 establiments participants.  
 
Per facilitar-los la separació d'envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i lliurarà als hostalers, de manera gratuïta, galledes per al seu transport dels residus d'envasos de vidre. També llançarà una campanya informativa i farà un control diari per adaptar les rutes de recollida dels envasos si cal.
 
En relació als ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per distingir amb la Bandera Verda als compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com l'augment del volum de recollida selectiva d'envasos de vidre respecte l'any anterior o el percentatge de negocis participants.
 
L'any passat, els rosincs van reciclar 674 tones d'envasos de vidre, el que suposa 34 kg/habitant. Amb més de 138 contenidors, hi ha un iglú per cada 144 habitants.


Autor: Redacció


#roses


#roses





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...