Notícies més llegides



Alt Empordà


Llançà

Donen per controlat l'incendi forestal del Cap de Creus

Alt Empordà  -  18/07/2021  -  21:39

Ja s'han aixecat totes les restriccions que afectaven les urbanitzacions i tan sols es mantindrà tallada la carretera GI-6041


Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra



A les 20.00 hores els Bombers han donat per controlat l'incendi forestal al Cap de Creus que ha afectat els termes municipals de Llançà, el Port de la Selva i Selva de Mar.

Dos torrents mal cremats a la zona de la Vall de la Santa Creu i a la zona del descendent del flanc dret, cap a la Selva de Mar, preocupaven als Bombers de la Generalitat perquè una represa podia revifar aquestes zones. Durant el dia ha bufat tramuntana que s'ha reforçat al migdia, per la qual cosa ha estat molt important la feina dels efectius, resseguint el perímetre en aquestes hores més crítiques, per detectar i apagar represes i punts calents.

Amb la millora de les condicions de l'incendi ha estat possible aixecar les restriccions que encara es mantenien a les urbanitzacions de la vall de Santa Creu i Mas Ferrer, i també el confinament i els accessos a Selva de Mar. Tan sols es mantindrà tallada, bàsicament per a garantir la circulació i els accessos dels vehicles d'emergència, la carretera de Vilajuïga al Port de la Selva, que passa pel Monestir de Sant Pere de Rodes.

En aquest sentit també es redueix el dispositiu d'extinció, que mantindrà una quinzena de dotacions terrestres que continuaran revisant el perímetre per si es detectés algun punt calent o represa, sobretot a la zona del cap-flanc esquerre de l'incendi.

Protecció Civil de la Generalitat ha passat el Pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) de fase d'Alerta a situació de Prealerta per l'evolució favorable de l'incendi que afecta els municipis de Llançà, El Port de la Selva i Selva de Mar a la comarca de l'Alt Empordà.

L'incendi hauria afectat, segons els Agents Rurals, 415,61 hectàrees, la pràctica totalitat de terreny forestal, de les quals 402,28 hectàrees de les quals són dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus.

Un agraïment a totes les persones que s'han vist afectades per l'incendi per la seva col·laboració i comprensió i a tothom que ha format part del dispositiu d'extinció: Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Policia Local, SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques), Creu Roja, tècnics de l'Ajuntament de Llançà i del Port de la Selva i efectius del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

No es pot abaixar la guàrdia: el risc d'incendi forestal continua alt

El risc d'incendi forestal es manté alt, especialment a les zones metropolitanes de Girona i Barcelona, i a l'Empordà. Aquesta situació s'allargarà aquesta setmana vinent, ja que no s'esperen precipitacions i, en canvi, es preveuen temperatures que de mitjana seran altes i les humitats relatives baixes. Aquest mes de juliol els Bombers de la Generalitat han atès uns 500 serveis per incendis de vegetació.

És per això que, davant d'aquesta situació, els Bombers demanen extremar les precaucions i no abaixar la guàrdia.

Incendis de vegetació d'avui

En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat avui han treballat en diversos focs de vegetació al territori. A primeríssima hora del matí, al costat del pantà de Camarasa, un incendi ha cremat unes 2 ha de fullaraca i matoll de sotabosc, però en una zona on el potencial era de més de 100 ha, i al migdia, a Sant Jaume dels Domenys, els efectius han aturat el cap de l'incendi abans que pogués propagar per zona forestal. Ha cremat unes 2,5 ha de vegetació agrícola. A la tarda, un incendi a l'Ametlla de Mar ha saltat la via del tren i l'autopista AP-7 i ha estat necessari el seu tall al trànsit rodat i ferroviari. S'han activat fins a 14 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris. El cap de l'incendi s'ha aturat al circuit de Calafat i els efectius han treballat per evitar que el foc propagues, per un barranc, cap a les muntanyes de Vandellós. Ha cremat poc més d'1 ha.


Autor: Redacció


#incendi #llança


#incendi #llança





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...