Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El cementiri d'Olot tindrà un espai dedicat al dol gestacional i perinatal

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  15/07/2021  -  17:36

L'Ajuntament d'Olot habilitarà un espai de record per a les famílies que han perdut un nadó durant la gestació o els dies posteriors al naixement


Ajuntament d'Olot

Ajuntament d'Olot



El cementiri d'Olot tindrà un espai dedicat al dol gestacional i perinatal per recordar els nadons morts durant la gestació o al poc temps de néixer. Amb l'objectiu que les famílies que han passat per aquesta situació puguin disposar d'un lloc de record per al fill/a, l'Ajuntament d'Olot ha començat a treballar en una actuació per tal de donar-hi resposta.

A partir de la petició feta per una família de la ciutat, l'Ajuntament ha iniciat el procés per habilitar un memorial dedicat al dol perinatal al cementiri municipal. En aquests moments s'estan ultimant els detalls d'aquest espai de record per a les famílies davant la pèrdua d'un fill/a i que incorporarà la possibilitat de dipositar les cendres. La iniciativa vol ser un suport a les famílies per acompanyar-los en el dolor de l'experiència viscuda i la visibilització d'una realitat amb la qual altres ciutadans puguin sentir-s'hi identificats.

L'Ajuntament d'Olot té previst portar a l'aprovació del proper ple municipal el reglament per a l'aprovació d'aquest nou espai al cementiri de la ciutat. Aquest punt de record per a les famílies que han perdut un nadó per mort perinatal està previst que estigui a punt per al 15 d'octubre, amb motiu del Dia Internacional del Dol perinatal i gestacional. A l'estat espanyol moren cada any, gairebé 2.500 nadons l'any per mortalitat perinatal (des de la setmana 22 de gestació fins als primers dies de vida del nadó).


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...