Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona obre les convocatòries d’ajudes pel sector artístic i cultural per un import de 277.980 euros

Actualitat Girona  -  09/07/2021  -  11:59

El termini de presentació de les sol·licituds comença avui i s’allargarà fins al 30 de juliol


Ajuntament de Girona

Ajuntament de Girona



L’Ajuntament de Girona ha obert les convocatòries d’ajuts i programes de suport i acompanyament al sector de la cultura corresponents a l’any 2021, per un import total de 277.980 euros. Concretament, ja es poden sol·licitar els Ajuts Girona Kreas, Amplia Cultura, i el Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office. El termini de presentació de les sol·licituds és fins al divendres 30 de juliol. Per resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir a l’hora de presentar els projectes, es pot accedir a l’Oficina de Foment de les Arts.

“Són ajudes de quilòmetre zero, que reverteixen directament a la ciutat i a la ciutadania, i que fan aquesta funció d’ajuda i de suport a artistes i creadors. No és moment de mitges tintes, cal un sí rotund, un sí a donar un cop de mà a tot el sector de la cultura”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Els Ajuts Girona Kreas consisteixen en beques i subvencions destinades a fomentar la formació, la creació, i la producció i exhibició artística de projectes que es duguin a terme a Girona o, fins i tot, fora del terme municipal, si es consideren d'interès per a la projecció exterior de la ciutat i la seva promoció cultural o artística. Els projectes han d’estar relacionats amb els àmbits de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals, els audiovisuals, els videojocs i multimèdia, o la cultura tradicional i popular. Aquest any, la partida destinada a aquests ajuts serà de 150.000 euros, amb la intenció d’acompanyar el sector cultural, perjudicat per la crisi de la COVID-19.

D’altra banda, la subvenció Amplia Cultura és per a activitats culturals complementàries a l’oferta municipal o amb finalitat inclusiva i d’acció social. Aquests ajuts es destinen al suport d’activitats culturals, de promoció i exhibició, en l’àmbit de les arts escèniques, musicals, visuals, audiovisuals, literatura, cultura popular i tradicional, patrimoni cultural, que complementin l’oferta cultural municipal i que, per tant, cobreixin activitats amb poca oferta o inexistent. L’import d’aquesta ajuda és enguany de 107.980 euros.

Finalment, destaca el programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office que va néixer el 2020, i que aquest any torna amb un import total de l’ajut de 20.000 euros. Aquestes ajudes es dirigeixen a creadors i a creadores o productores emergents que vulguin desenvolupar un projecte, o una fase d’un projecte, amb finalitat artística dins del marc d’un acompanyament audiovisual i cinematogràfic. La tipologia de projectes podrà ser de curtmetratges, llargmetratges i pilots de sèrie de ficció, de documental o d’animació, i el procés de desenvolupament o bé d’orientació professional d’aquest programa es portarà a terme a la ciutat de Girona. El projecte compta amb el suport del PECT Indústries culturals i creatives de Girona i el seu entorn territorial.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...