Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

L’Espai Familiar de Ripoll comença a caminar

El Ripollès  -  05/07/2021  -  15:49

Està previst que a l’espai s’hi puguin dur a terme tallers, xerrades per a famílies o altres accions encarades a l’aprenentatge conjunt entre mares, pares i fills




Aquest mes de juny ha acabat la creació del nou Espai Familiar municipal de Ripoll, situat a la Sala Eudald Graells. Un servei que ja comença a caminar i, de fet, ja va poder ser visitat per diferents vilatans i vilatanes en una sessió de portes obertes el passat divendres 2 de juliol. Es tracta d’un espai públic i d’atenció a les famílies, de suport emocional, educatiu i socialitzador, dedicat a infants de 0 a 6 anys.

Està previst que a l’espai s’hi puguin dur a terme tallers, xerrades per a famílies o altres accions encarades a l’aprenentatge conjunt entre mares, pares i fills/es. Per exemple, la primera activitat que s’hi està desenvolupant és el taller ‘Camí cap a l’escola’, que està duent a terme una educadora. En aquest, s’acompanya a famílies que no han portat als seus fills a la llar d’infants i que han de començar el curs escolar el proper setembre. La responsable de Participació de l’Ajuntament de Ripoll, Núria Perpinyà, destaca que és un servei pensat per “acompanyar a les famílies en aquesta etapa d’edat (0-6 anys) que a vegades és la que més oblidem, però resulta ser una de les més importants per al desenvolupament d’una persona”.

El funcionament de l’espai serà diferent per a cada activitat que es faci, les quals sempre s’aniran difonent des dels mitjans, cartelleria i la web de l’Ajuntament. Alguns dels objectius de les activitats seran crear vincles a partir del coneixement i el respecte entre famílies i professionals, l’atenció dels infants i el suport a les famílies en la criança dels seus fills o proporcionar un context educatiu ric, obert, acollidor i estable que promogui i garanteixi el benestar físic, psicològic i emocional, tant de l’infant com de l’adult que l’acompanya. L’Espai també estarà obert per a centres educatius, entitats i serveis que en vulguin fer un ús dedicat a la franja d’edat que s’ha comentat.

Des de l’any passat, en el marc del Pla educatiu d’entorn (PEE), s’ha creat una comissió de treball dedicada als 0-6 anys, en la qual hi estan implicats l’Ajuntament, centres educatius, entitats i serveis de la vila. L’Espai Familiar és una proposta que neix d’aquest Pla.

Taller de samarretes

També en el marc del PEE, el passat divendres es va dur a terme un taller de samarretes on els nens i nenes participants es van poder emportar a casa una samarreta pintada per ells mateixos, amb el lema ‘L’educació ens farà més lliures’. L’objectiu que es treballa des del Pla és precisament aquest, que cada infant pugui tenir el seu propi desenvolupament, ser una mica més lliures i tenir un pensament crític. El taller va comptar amb una bona participació a la plaça de la Lira.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...