Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles impulsa un Punt Lila itinerant per prevenir conductes en l'oci nocturn

Pla de l'Estany  -  05/07/2021  -  12:43

Es farà les nits del cap de setmana a l'entorn del parc de la Draga


Ajuntament de Banyoles

Ajuntament de Banyoles



L'Ajuntament de Banyoles impulsa un Punt Lila itinerant per prevenir conductes de risc a l'entorn de l'oci nocturn a la ciutat. La iniciativa, que es farà com a prova pilot, s'iniciarà aquest cap de setmana i es farà en aquells punts de la ciutat on es produeixen concentracions de joves les nits del cap de setmana.

La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha explicat que en els darrers temps durant les nits dels caps de setmana es produeixen concentracions de joves a l'entorn del Parc de la Draga.

Gemma Feixas ha destacat que "entenem que els joves necessiten sortir després d'un any i mig de pandèmia, però els botellots han generat conflictes de soroll amb els veïns, deixalles i conductes de risc".

El Punt Lila itinerant, que està coordinat pel Punt de Salut Jove, es farà les nits del cap de setmana de la mitjanit a les quatre de la matinada durant els mesos de juliol, agost i setembre i cada setmana se'n decidirà la ubicació, en funció d'on es detectin concentracions de joves. El Punt Lila itinerant té com a objectiu principal oferir als i les joves un servei de suport, prevenció, orientació i acompanyament durant l'oci de les nits d'estiu, així com crear un espai de seguretat per a tothom. A més, es vol oferir una figura educativa de referència en aquests espais, amb la perspectiva de gènere i que pugui facilitar suport en casos d'assetjament, fomentar el desenvolupament d'hàbits saludables, reduir els riscos associats al consum d'alcohol i altres substàncies i promoure l'autonomia personal, l'autogestió de la salut i la presa de decisions.

El Punt Lila itinerant el formaran una psicòloga i dues integradores socials de carrer que intervindran degudament identificades a les zones de concentració de joves de la mitjanit i fins a les 4 de la matinada amb l'objectiu de prevenir conductes de risc.

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha explicat que "estaran en contacte directe amb els cossos policials, però no seran controladores ni faran tasca sancionadora ni de vigilància, sinó que faran una tasca pedagògica i de prevenció". En aquest sentit, la regidora ha explicat que "l'objectiu és que sigui un recurs per treballar conductes de risc, establir dinàmiques entre grups i fer tasques de prevenció i pedagògiques en l'oci nocturn".


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...