Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

La Selva fa balanç dels dos primers anys de mandat

La Selva  -  02/07/2021  -  14:37

El president del Consell Comarcal selvatà, Salvador Balliu, valora positivament aquesta etapa malgrat el context pandèmic a causa de la Covid-19




El Consell Comarcal de la Selva ha fet balanç avui dels dos primers anys de mandat de l’equip de govern (2019-2021), mitjançant un acte celebrat a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners que ha comptat amb la presència del president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, així com dels dos vicepresidents, Pere Garriga (vicepresident primer) i Jesús Becerra (vicepresident segon).

Segons Balliu, la valoració d’aquests dos primers anys de mandat és “molt bona” malgrat que el context ha estat clarament influenciat per la pandèmia de la Covid-19. “Avui -en referència a l’acte de balanç- hem fet una valoració sobretot política, destacant que les tres formacions ens entenem amb projectes de comarca. No és un pacte de mandat, sinó que és un projecte que vam iniciar el 2015 i que hem anat tirant endavant”, ha ressaltat el president, que també ha remarcat que durant aquests dos anys s’han tirat endavant molts projectes. En aquest sentit, Balliu ha destacat com a alguns exemples l’increment notable que ha experimentat el servei de prevenció d’incendis forestals -s’ha incrementat dels 9 municipis el 2018 als 13 actuals-, però també ha posat damunt la taula l’aposta ferma per la recollida selectiva que ha iniciat l’ens amb els municipis, “que ha estat un èxit”; el nou model de gestió del servei de menjador escolar -actualment s’està treballant i donant suport a 17 AMPA’s de la comarca per tal que es puguin gestionar el menjador de la seva escola mitjançant un sistema de gestió directa o subcontractant una empresa especialitzada del sector, donant així una resposta a una demanda històrica de moltes associacions de famílies de la comarca-, o el pas endavant del Centre-Eix de Negoci com a punt de referència en el suport i la dinamització de l’activitat emprenedora de la comarca, amb gairebé 30 empreses allotjades i més de 100 projectes ‘start up’ assessorats. 

Més enllà d’això, l’acte d’avui també ha servit per exposar els projectes de futur que es planteja l’ens. En aquest sentit, destaquen com a algunes de les accions més rellevants la creació d’un departament de contractació; la consolidació de NORA com un mitjà propi entre ajuntaments i clients; la priorització de les línies estratègiques dels nous Fons Europeus com una oportunitat per dissenyar nous projectes i generar canvis a la comarca;  la implementació d’una taxa justa de residus, “qui ho fa bé ha de tenir una bonificació”, remarca Balliu; o millorar l’atenció telefònica de gestió tributària i cadastral d’un Call Center especialitzat, entre altres. “No hem deixat mai de fer feina, durant aquest temps, i a partir d’ara hem de seguir com sempre: ens hem de marcar uns objectius i anar treballant i lluitant per assolir-los”, conclou Balliu. 

Durant la presentació, Garriga també ha destacat el consens existent entre les tres formacions polítiques, assenyalant que s’ha prioritzat la voluntat de servei a la comarca, mentre que Becerra ha recordat que el del Consell Comarca de la Selva “és un equip de govern que té molt clara quina és la seva funció: beneficiar els ciutadans de la Selva, els seus pobles i els ajuntaments amb una clara vocació de servei, on les persones són la prioritat”.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...