Notícies més llegides



Esports


Llívia

L’equip de bàsquet UnicsCerdanya fa la seva presentació aquest diumenge

Esports  -  16/06/2021  -  17:42

En el seu primer partit oficial, la formació del CB Llívia-Puigcerdà, jugarà al pavelló de Puigcerdà, a les 11 del matí


Unics Cerdanya

Unics Cerdanya



Cerdanya farà la seva presentació oficial aquest diumenge a Puigcerdà, a les 11 del matí, en el que serà el seu primer partit oficial de competició. El rival és el CB Llamp, de Barcelona, representant de la Federació Catalana d'Esports per a les Persones amb discapacitat intel·lectual. L'acte comptarà amb la presència del president d'Special Oliympics Catalunya, Sergi Grimau.

Únics Cerdanya està integrat actualment per 14 jugadors i jugadores d'edats compreses entre els 14 anys i els 54 anys, d'esportistes iniciats molt recentment en l'esport col·lectiu -els entrenaments van començar el passat 15 d'octubre- i que mostren una bona progressió i, especialment, una il·lusió desfrenada. Els components de l'equip són de Puigcerdà, Alp, Llívia i Bellver. El conjunt és un dels equips del club bàsquet Llívia-Puigcerdà que té per objectiu, la temporada vinent, participar en lliga regular.

La iniciativa neix durant la pandèmia. L'entrenadora de bàsquet Alba Olcina n'és, en bona part, la responsable de la idea. Ella presenta el projecte que ha agafat força aquests últims mesos. "No hi havia a La Cerdanya cap esport col·lectiu pensat per a persones amb discapacitat intel·lectual. De fet, a títol individual, hi ha ben poca cosa, també. Així que se'm va acudir de crear un equip de bàsquet per a ells i elles i he comptat amb el suport total del club. I aquí estem, amb molts ànims", explica Olcina. "Els beneficis, més enllà de l'activitat física i esportiva, es troben en la interacció que es genera entre ells, la possibilitat que se'ls obre de conèixer altres persones, les relacions socials; és un guany personal molt important per a ells i elles", especifica l'entrenadora.

L'equip està dirigit per Alba Olcina i Jordi Izquierdo i compta amb el suport de l'entitat i del director tècnic, Cesc Senpau. Per tal de poder realitzar l'activitat, ells que ja són entrenadors de bàsquet, van haver de treure's el títol d'entrenador per a jugadors amb necessitats educatives especials.


Autor: Redacció


#llivia


#llivia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...