Notícies més llegides



+ Notícies


Llívia

Unió d’esforços per a les millores de l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia

+ Notícies  -  14/06/2021  -  11:37

L’Ajuntament, la Diputació de Girona i el Bisbat d’Urgell s’impliquen en un projecte que contempla “una intervenció important”, tal com explica l’alcalde Elies Nova


Església Mare de Déu dels Àngels de Llívia

Església Mare de Déu dels Àngels de Llívia



L’Ajuntament de Llívia, la Diputació de Girona i el Bisbat d’Urgell han acordat la redacció d’un pla estratègic de l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia que reculli les millores necessàries que s’han de dur a terme en el monument; les obres que cal fer en el seu exterior per embellir l’àrea; el condicionament dels subministraments i serveis i, també, l’ús més lúdic i turístic que podria tenir l’edifici, com ara la pujada a la torre del campanar, des d’on es pot observar una bonica panoràmica del municipi i la vall cerdana. 

Fa uns dies, tècnics de la Diputació i responsables del Bisbat i l’Ajuntament van fer una visita al temple per constatar l’estat actual de l’edifici. Davant l’evidència que caldrà fer múltiples treballs de millora es va concloure que el més lògic seria promoure l’esmentat pla estratègic. “Són necessàries diferents obres de manteniment. Cal, per exemple, suprimir les humitats que hi han aparegut; restaurar les pintures de les capelles; millorar les instal·lacions elèctriques i el servei de calefacció i acústica. Al final, ben mirat, cal una intervenció important i potser valdria la pena saber, primer de tot, on som”, ha explicat Elies Nova, alcalde de Llívia. 

En concret, el pla estratègic analitzarà l’estat de l’edifici i les seves mancances per, a partir d’aquí, projectar les millores necessàries tot fixant-ne terminis d’execució i pressupostos. D’altra banda, el pla també proposarà accions de futur, així com projectes de millora per al monument. Alguns exemples d’això és la recuperació dels passos de ronda de l’església, la millora dels accessos a l’edifici per a persones amb discapacitat i la creació d’un balcó panoràmic que estarà encarat cal al fòrum romà ‘Iulia Libica’.


Autor: Redacció


#llivia #cerdanya


#llivia #cerdanya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...