Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles estrena una nova ruta turística que posa en valor el rec Major

Pla de l'Estany  -  09/06/2021  -  14:32

El nou itinerari vol millorar la connectivitat entre l'Estany i el Barri Vell i posar en valor el patrimoni històric i cultural al voltant del rec


Ruta rec major

Ruta rec major



L'Ajuntament de Banyoles ha impulsat una nova ruta turística que posa en valor el rec Major. El nou itinerari, que serà també una nova visita guiada dels Museus de Banyoles, uneix el patrimoni històric i cultural al voltant del rec amb el patrimoni natural i recorre la ciutat des de l'Estany fins al sud.

El nou itinerari ressegueix el recorregut del rec Major des de l'Estany, començant just al costat dels Banys Vells, fins al centre i sud de Banyoles per conèixer el desenvolupament industrial de la ciutat, que ha anat estretament vinculat a la presència de l'aigua al llarg de la història, però també de la importància de l'aigua, de la presència de l'Estany i del seu ecosistema. El rec Major és un dels cinc recs que surten de l'Estany i s'endinsen fins a l'interior de Banyoles i va concentrar molins i oficis fins a principis del segle XX.

Al llarg del recorregut s'han instal·lat onze plafons informatius que senyalitzen espais i edificis que han tingut o tenen un paper rellevant en la història de la ciutat lligada al rec Major. Entre altres, l'itinerari passa pel Molí de la Plaça, el Molí dels Paraires, que recentment s'ha rehabilitat, o El Tint i acaba a la Farga d'Aram. Cada plafó incorpora una descripció de l'edifici, la història i l'ofici que s'hi feia, curiositats socials o econòmiques vinculades a l'edifici o a l'ofici i se senyalitza el plànol de la ruta. A més, incorporen codis QR perquè el visitant pugui tenir també la descripció en diferents idiomes perquè s'ha fet en català, castellà, anglès i francès.

L'itinerari es pot fer individualment o a través d'una nova visita guiada que oferiran els Museus de Banyoles i que s'estrenarà aquest mateix diumenge. A més, des de l'Oficina de Turisme s'ha editat un nou fulletó turístic que n'explica el recorregut i que també es pot trobar a la pàgina web turisme.banyoles.cat.

El regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Miquel Cuenca, ha destacat que "parlar dels recs de Banyoles no és parlar només d'un element patrimonial, sinó parlar d'un element definitori de la ciutat perquè Banyoles no seria el que és sense els recs que són els que van possibilitar el creixement de la ciutat".

El nou itinerari turístic forma part d'un projecte per millorar la connectivitat entre l'Estany i el Barri Vell amb la vista posada en el turisme. A més del recorregut, també s'han executat diferents obres com la rehabilitació i recuperació del darrer tram del rec, entre els carrers Jaume Butinyà i Blanquers; i la rehabilitació del Molí dels Paraires i la seva recuperació com a exemple de font d'energia.

La regidora de Promoció Econòmica Anna Tarafa ha destacat que "aquests projectes ens permetran donar una visió de conjunt que ens ha de permetre potenciar el valor patrimonial del rec Major i posar-lo en valor perquè els turistes que ens visiten puguin descobrir també la història de la ciutat a través del rec i s'endinsin al Barri Vell".

El projecte està valorat en 506.907,15€, dels quals el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat n'ha aportat 253.488,57€ a través del Pla de Foment del Turisme.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...