Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

Tocs de vi programa tastos de vins de l'Empordà en espais singulars de Girona i un mapping interactiu per viatjar virtualment a les vinyes de la denominació

Actualitat Girona  -  07/06/2021  -  15:31

Les activitats tindran lloc del 15 al 19 de juny amb la participació d'una vintena de cellers DO Empordà




Tocs de Vi de l’Empordà a Girona celebrarà aquest mes de juny una edició adaptada a la COVID-19 amb activitats amb aforament limitat i a l’aire lliure. L’esdeveniment gastronòmic, que no es va poder celebrar l’any passat, programarà enguany tastos de vins DO Empordà a espais emblemàtics de Girona i un mapping interactiu per viatjar virtualment fins a la denominació empordanesa. Una vintena de cellers DO Empordà participen en la iniciativa.

Els tastos en espais singulars se celebren del 15 al 19 de juny i, a diferència d’altres anys, totes les propostes tindran lloc a espais a l’aire lliure de la ciutat. Es tornen a programar tastos a espais habituals de cada edició, com els Jardins dels Alemanys o la terrassa del Museu d’Història de Girona, però s’incorporen noves localitzacions com la Torre Gironella, el jardí de l’Àngel, el pati del Museu d’Art de Girona o el passeig Arqueològic. Una altra de les novetats d’aquest any és que els tastos oferiran els vins de dos cellers de la DO Empordà.

La programació de tastos en espais emblemàtics també inclou un tast itinerant pel Barri Vell de Girona, amb sortida a la Caserna dels Alemanys i arribada a la plaça de Sant Pere. La proposta, a càrrec de Glops d’Història, ofereix descobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà amb una arqueòloga amant del vi. L’aforament dels tastos en espais singulars està limitada a 25 persones i tenen un preu de 10 euros.

Tocs de Vi també programarà el Vívid Insòlit, el mapping interactiu sobre la Ruta del Vi DO Empordà. Una experiència sensorial que té lloc en un espai format per quatre grans projectors en forma de cub que transporta virtualment el visitant a descobrir el món del vi i l’enoturisme a l’Empordà. El fil conductor d’aquest mapping, de 25 minuts de durada, són les històries i anècdotes dels personatges de l’Empordà que estan amagats darrere les ampolles de vi. Un retrat intimista que inclou el tast de dos vins de l’Empordà mentre dura l’activitat.

El mapping s’instal·larà del 15 al 18 de juny al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona, en horari de tarda, de les 16.15 h a les 20.45 h. Les sessions són per a un màxim de 4 persones de la mateixa bombolla i el preu és de 4 euros per persona. Aquesta serà la primera vegada que una ciutat de les comarques gironines acollirà el Vívid Insòlit, després que les últimes setmanes s’hagi pogut visitar a Barcelona, Vic o Sant Cugat del Vallès.

Tant les entrades pels tastos en espais emblemàtics com pel VÍvid Insòlit es poden adquirir al web de la DO Empordà.

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya. Els organitzadors confien poder recuperar ben aviat la celebració de la fira a la plaça de la Independència, que marida els vins de l’Empordà i les tapes dels restaurants d’aquest espai emblemàtic de la ciutat. En poques edicions, aquesta activitat s’ha convertit en un dels esdeveniments enogastronòmics més populars de les comarques gironines, amb més de 10.000 participants i més de 50.000 degustacions entre vins i tapes.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...