Notícies més llegides



Catalunya Nord


Coll de Banyuls

Una concentració reclama la reobertura dels passos fronterers des del Coll de Banyuls

Catalunya Nord  -  06/06/2021  -  15:36

La mobilització, organitzada pel col·lectiu Obrim Passos Fronterers i l’entitat Flama dels Països Catalans, ha acollit unes 180 persones


© Guillem Plujà / GN

© Guillem Plujà / GN



El Coll de Banyuls ha esdevingut aquest matí l’escenari d’una concentració per reclamar la reobertura de tots els passos fronterers, un acte que s’ha desenvolupat seguint les mesures sanitàries anti-covid i que ha estat impulsat pel col·lectiu Obrim Passos Fronterers i l’entitat Flama dels Països Catalans, sota el lema ‘Un poble, una flama sense frontera!’.

L’esdeveniment, que ha acollit unes 180 persones, s’ha iniciat a partir de les onze del matí, amb les actuacions musicals dels grups ‘Quarts de tres’ i ‘Comando Dolors Bassa’. Seguidament, el protagonisme ha recaigut als parlaments, on han intervingut alguns dels alcaldes o exbatlles dels municipis afectats, com ara Pere Becque, antic batlle de Banyuls, o Carles Lagresa, alcalde d’Espolla. A més, també han adreçat unes paraules Mithé Pull, del col·lectiu Obrim Passos; Miquel Serrano, historiador que ha parlat de la importància del coll com a pas de refugiats; Pere Mateu, president de Flama dels Països Catalans, o Pere Oms, de Flama de l’Empordà, entre altres. 

Una de les intervencions més contundents l’ha projectat Mithé Pull, que ha definit el pas tancat de Coll de Banyuls com “un mur de la vergonya”. “Aquí estem per demanar l’obertura d’aquest pas i de tots els passos fronterers encara tancats; vull recordar que d’ençà de l’11 de gener hi ha cinc passos que es van tancar sense cap comunicació prèvia als territoris afectats. Uns passos que comuniquen les comarques del Rosselló, el Vallespir i l’Alta Cerdanya amb l’Alt Empordà i la Cerdanya. La posició de l’estat francès va en contra dels Acords de Schengen sobre la lliure circulació de béns i persones, però també va en contra de les relacions naturals que han existit des de sempre a cada banda d’aquests passos, la qual cosa provoca danys econòmics i de mobilitat”, va afegir.

 


Autor: Redacció


#colldebanyuls #passosfronterers


#colldebanyuls #passosfronterers





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...