Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

Una travessia a rem de Tossa a les Illes Balears analitzarà la qualitat de l'aigua de mar

La Selva  -  01/06/2021  -  08:15

La presentació d'aquest repte es farà el proper dissabte 5 de juny durant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient


Suro de Ses Cadiretes

Suro de Ses Cadiretes



L'Ajuntament de Tossa celebrarà el proper dissabte 5 de juny el Dia Mundial del Medi Ambient amb diversos actes. Entre ells, destaca la presentació a les 17:30h. a la Platja Gran d'una travessia a rem científico-cultural entre Tossa i Sóller (Illes Balears) per analitzar la qualitat de l'aigua del Mar Mediterrani.

Segons explica el regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons, "la idea va sorgir ja fa dos anys quan Tossa va participar amb l'equip Oceanscat en una travessia al llarg de la Costa Brava en la qual es va analitzar la qualitat de les aigües i l'existència de microplàstics". Gascons afegeix que "aquest equip ens va comunicar que volia realitzar el repte de fer la travessia fins a les Illes Balears i, parlant-ho amb el Centre d'Estudis Tossencs, vam saber que aquest any 2021 fa 700 anys del primer registre d'un patró tossenc a un port de Mallorca per motius de cabotatge. Vam lligar les dues històries i d'aquí sorgeix l'aventura que proposem".

L'embarcació de rem sortirà de Tossa amb destinació Sóller el proper mes d'agost amb dos encàrrecs: l'anàlisi de les aigües i el transport simbòlic d'una petita quantitat de suro, que serà intercanviat per una petita quantitat de sal, rememorant l'intercanvi comercial de fa segles.

Dia Mundial del Medi Ambient
La presentació d'aquesta travessia es farà dissabte durant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Però la jornada contempla tot un seguit d'actes que s'iniciaran a les 08:00h. a la Mar Menuda amb la sortida amb kaiacs per fer una neteja de plàstics a Ses Illetes. De les 10:00h. a les 14:00h. a Es Racó es faran tallers mediambientals; de les 10:00h. a les 12:00h, amb inici al pavelló poliesportiu, es farà una exhibició de l'ofici tradicional de la pela de suro; a les 18:30h. a Es Racó hi haurà espectacle infantil i, finalment, a les 21:30h també a Es Racó hi haurà havaneres i cançó de taverna.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...