Notícies més llegides




La Selva


Tossa de Mar

El programa 'Reallotgem.cat' de la Generalitat arriba a Tossa

La Selva  -  21/05/2021  -  12:11

Consisteix a llogar habitatges per tal de poder-hi allotjar famílies en situació d'emergència econòmica i social




L'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Tossa han acordat impulsar en el municipi el programa "Reallotgem.cat", que consisteix en el lloguer d'habitatges per a allotjar-hi famílies en situació d'emergència econòmica i social.

En aquest sentit, l'Agència lloga pisos privats buits per poder-hi allotjar aquestes famílies, amb informe favorable de la mesa d'emergències, però que encara estan pendents de reallotjament. Concretament, paga l'import equivalent a 18 mensualitats de lloguer, per avançat, com a estímul als propietaris i ajut als qui hagin tingut problemes a conseqüència de la crisi sanitària. Transcorreguts aquests primers 18 mesos, la resta de quotes s'abonaran mensualment fins a exhaurir el contracte. Cal destacar que es formalitza un contracte d'arrendament amb el propietari d'una durada mínima de cinc anys; i que es garanteix que l'habitatge es retorni en les mateixes condicions.

Per la seva part, l'Ajuntament és qui s'encarrega de buscar pisos buits en el municipi i rep una contraprestació econòmica de 450 euros per habitatge captat i incorporat al Programa. Els pisos han de disposar de cèdula d'habitabilitat, estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir una superfície màxima útil de 90 m2.

La regidora d'Habitatge, Andrea Nadal, explica que "de moment, el projecte està en fase inicial i l'ajuntament està començant a buscar propietaris que hi estiguin interessats". En aquest sentit, la regidora de Benestar Social, Lluïsa Moreno, confirma que "malauradament, a Tossa hi ha famílies en aquesta situació i el projecte és una necessitat a la població".


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...