Notícies més llegides




+ Notícies


Sant Gregori

Sant Gregori aposta per una planta de fracció orgànica

+ Notícies  -  21/05/2021  -  12:01

La planta, a l’aire lliure, se situaria al costat de la deixalleria del municipi, al polígon industrial de la Joieria


Sant Gregori

Sant Gregori



L’Ajuntament de Sant Gregori ha posat a disposició del Consell Comarcal del Gironès uns terrenys per poder acollir una planta de fracció orgànica (FORM) al municipi, una infraestructura que ha de servir per dur a terme una gestió des de la recollida fins a l’obtenció de compost d’alta qualitat per a aplicacions en jardins, horts i zones verdes. El tractament, majoritàriament, es fa de forma natural combinat amb maquinària específica per la barreja i el triatge del substrat. 

La planta, completament a l’aire lliure, se situaria just al costat de la deixalleria de Sant Gregori, ubicada al polígon industrial de la Joieria, concretament en uns terrenys de gairebé 3.000 metres quadrats -2.929 m2, concretament- de propietat municipal i definits com a equipaments comunitaris. A més, a la planta també s’hi podrà gestionar fracció orgànica de municipis adjacents, i es preveu que se situïn almenys dues plantes més a la comarca del Gironès amb l’objectiu de repartir aquesta FORM.

Un servei amb trajectòria

Des de fa anys el Consell Comarcal del Gironès porta a terme la gestió de la fracció orgànica de diversos municipis de la comarca, però amb la propera implantació de la recollida porta a porta es preveu que s’incrementi de manera notòria. En aquest sentit, amb aquests equipaments de proximitat es podran reduir els costos de tractament, de transport i obtenir, així, el màxim retorn de cànon i aconseguir un compost d’alta qualitat en benefici del territori. 

Ara, l’ens comarcal buscarà el finançament adequat per a aquesta infraestructura i en realitzarà un estudi de viabilitat i el balanç d’explotació respectiu. Actualment, no existeixen moltes plantes a Catalunya d’aquestes característiques.

Aposta mediambiental

Amb l’aparició d’aquest nou projecte, l’Ajuntament de Sant Gregori manté la voluntat de seguir amb les accions a favor del medi ambient i fer front, així, a l’emergència climàtica dels nostres dies. De fet, la gestió de residus esdevé un element cabdal per aconseguir les fites de sostenibilitat necessàries, així com per millorar els índexs de reciclatge i reduir les emissions de CO2.


Autor: Redacció


#santgregori


#santgregori





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...