Des del juny del 2020, l’Ajuntament de Ripoll està adherit a la plataforma de comerç local ‘A casa en un clic’, que ofereix la Diputació de Girona als ens locals que formen part de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica. Per poder potenciar aquesta eina i oferir-la a tot el comerç de la vila, en les properes setmanes tècniques de l’àrea de Projecció Econòmica de l’Ajuntament realitzaran visites als establiments per gestionar la seva alta a la plataforma.

La plataforma serveix com a aparador dels comerços, en cap cas com a plataforma de venda. Només tindran l’opció de vendre online els establiments adherits a ‘Respira de Compres al Ripollès’, un projecte impulsat per la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER), o que tinguin la seva pròpia pàgina de vendes o xarxes socials. En aquests casos, es vincularan amb la plataforma de la Diputació. El consumidor també tindrà la possibilitat de contactar amb el venedor/a via telèfon, WhatsApp, mail o xarxes per poder sol·licitar més informació sobre els productes.

Aquest nou servei és totalment gratuït per als comerciants i des de l’Ajuntament de Ripoll es crearà l’usuari de cada establiment i es donarà d’alta. Alguns dels avantatges d’estar present en aquesta plataforma són la presència dels comerços locals a tota la província, la promoció dels negocis, avançar en la iniciativa ‘La Botiga a Casa’ i consolidar el projecte del ‘Respira de Compres al Ripollès’ endegat per al UIER.

L’objectiu de l’Ajuntament és disposar de tots els establiments de la vila a la plataforma, com a màxim, el 31 de juliol d’aquest 2021. L’àrea de Projecció Econòmica oferirà suport als comerciants a l’hora de gestionar l’usuari a la web i s’explicarà a cada establiment el funcionament de la mateixa. Si algun comerç no hi està interessat, no se l’hi inclourà. Es demanarà que es mantingui el màxim d’actualitzada la plataforma, ja que com més moviment s’hi generi, més visibilitat tindrà. Des de l’Ajuntament se’n realitzaran tasques de difusió.