Notícies més llegides



+ Notícies


Vilobí d'Onyar

L'Aeroport de Girona-Costa Brava, acreditat com a 'aeroport segur'

+ Notícies  -  17/05/2021  -  15:33

Aena va posar en marxa el seu Pla de Recuperació Operativa l'abril de 2020 per adaptar les infraestructures a les mesures d'EASA i el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties a tots els aeroports de la seva xarxa


Aeroport de Girona-Costa Brava

Aeroport de Girona-Costa Brava



L'Aeroport de Girona-Costa Brava ha rebut la certificació del programa d'Acreditació de Salut Aeroportuària del Consell Internacional d'Aeroports (ACI), un programa que avalua el compliment de les mesures sanitàries recomanades per ACI, l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI), l'EASA, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i les guies de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), i que es troben a la vegada alineades amb els objectius del Pla de Recuperació Operativa desenvolupat a Aena des de l'abril de 2020 i que està aplicant a tots els aeroports de la xarxa.

Airport Health Accreditation (AHA) demostra el compromís continu d'Aena amb les mesures adoptades per a la seguretat d'empleats i passatgers arran de la pandèmia, amb l'objectiu de tornar a recuperar la confiança dels viatgers en el transport aeri.

Juntament al de Girona-Costa Brava també han obtingut l'acreditació els aeroports d'Alicante-Elche Miguel Hernández, Bilbao, Menorca, Málaga-Costa del Sol, Sevilla, Valencia, Gran Canaria, Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna, Tenerife Sur, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro i La Gomera, als que se sumen els aeroports Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i Palma de Mallorca, que ja van obtenir la certificació a principis d'any. En total, fins ara, han obtingut aquesta certificació 19 aeroports, quedant la resta en procés de tramitació.

Com ha publicat el Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC) al seu "guidelines for covid-19 testing and quarantine of air travellers", el transport aeri s'ha demostrat com un entorn de baixa prevalença del virus sumant menys de l'1% dels casos detectats de covid-19 i sense increment en la ràtio de transmissió.

Mesures per a tota la xarxa d'Aena: Mampares, neteja i desinfecció, senyalètica, ventilació, gel hidroalcohòlic, nous procediments operatius i elements contactless, entre altres

Els protocols i mesures s'apliquen a tots els aeroports de la xarxa d'Aena. Entre aquestes mesures, ACI ha certificat el reforç de la neteja i desinfecció a les instal·lacions, el control dels aforaments màxims permesos i l'adaptació dels diferents processos operatius a la nova realitat.

Tanmateix, ACI ha valorat la instal·lació de mampares protectores (l'aeroport ha instal·lat 51 mampares distribuïdes en diferents punts de les terminals: taulells de facturació, portes d'embarcament, filtres de seguretat, sales VIP, punts d'informació al passatger, etc.); de senyalètica informativa mitjançant pantalles digitals, cartells i megafonia amb missatges d'ús de màscara, distància personal, higiene de mans, etc., així com marques i petjades de distanciament social o anul·lació de seients. Aena ha elaborat 84 nous missatges, que inclouen totes aquestes variacions en diferents idiomes, i s'han creat més de 400 adaptacions per als diferents espais de les infraestructures. A més, s'han instal·lat 104 dispensadors de gel hidroalcohòlic, 51 unitats d'eixugamans amb filtres HEPA i 89 aixetes contactless noves.

Sobre totes aquestes mesures Aena ha treballat i segueix treballant de forma constant a tots els seus aeroports per recuperar el trànsit de forma segura. El seu Pla de Recuperació Operativa inclou més de 100 mesures, entre les dirigides directament a passatgers, operatives i organitzatives.

Vicent Pallarès, director de l'Aeroport de Girona-Costa Brava, considera que "aquesta certificació és el reconeixement a la tasca realitzada durant mesos per garantir que l'aeroport és un espai segur per als passatgers que vulguin volar a Catalunya. És una prioritat per a nosaltres que el turisme torni a tenir confiança en la seguretat dels viatges amb avió per facilitar la recuperació de l'activitat econòmica de la destinació Costa Brava-Pirineu de Girona."

AHA és el primer programa mundial concebut específicament per al sector aeroportuari a partir de la crisi de la COVID-19. L'acreditació ha estat atorgada després d'una meticulosa avaluació de les mesures i procediments sanitaris que Aena i les autoritats espanyoles han introduït a totes les àrees i processos del passatger.

Els passatgers poden consultar a la pàgina web d'Aena la informació actualitzada relativa a les mesures implantades als aeroports, les recomanacions per al seu viatge (abans de dirigir-se a l'aeroport, una vegada a la instal·lació, a l'avió i a l'aeroport de destinació) i les restriccions vigents als diferents territoris. Està disponible a www.infocovidaena.es


Autor: Redacció


#aeroport


#aeroport





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...