El passat dimarts, 11 de maig, l’alcalde de Ripoll Jordi Munell va participar en la comissió de seguiment de la línia de Rodalies R3, que es va desenvolupar en format virtual. Hi van prendre part membres del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA), de la Generalitat de Catalunya i dels Ajuntaments de Parets del Vallès, Granollers, Canovelles Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Vic i Ripoll.

En la reunió es van explicar i concretar les inversions en curs per iniciar el desdoblament de la R3 al tram de Parets del Vallès a La Garriga, que inclou la supressió de passos a nivell, l’adaptació de la infraestructura de les estacions, una nova estació transformadora o sistemes de control i seguretat. Aquestes inversions són corresponents al primer quinquenni del Pla de Rodalies 2020-2030, que també inclou la duplicació de via en tram d’1,1 km a la sortida de l’estació de Vic, en direcció sud.

Al pla d’inversions actual també s’hi inclou la reparació del pont del ferrocarril a Ripoll, per un valor d’1,25 milions d’euros i una durada de les obres de 5,5 mesos; a banda d’actuacions en trinxeres i talussos de Campdevànol a Ribes de Freser i també al tram de la Cerdanya.

Així mateix, es va informar que aquest any es licitarà la redacció de l’estudi informatiu del tram Centelles – Vic, el que suposa el pas inicial per redactar el projecte, que s’executaria a partir del 2025.

Intervenció de Jordi Munell

Jordi Munell va intervenir reiterant “el paper vertebrador de país” que té la línia, ja que connecta amb les comarques del Pirineu i és una infraestructura estratègica, “i més en el nou escenari de mobilitat sostenible dels objectius 2030”. L’alcalde de Ripoll celebra aquest Pla de Rodalies 2020-2030, però no pot deixar de demanar “que en el quinquenni 2025-2030 s’iniciïn els estudis informatius per seguir el desdoblament fins a Ripoll, que és un ‘hub’ d’interconnexió per a la intermobilitat ferroviària amb part de la Garrotxa, la Vall de Camprodon i l’Alt Berguedà”.

Munell també va reiterar la preocupació per a la potenciació de la base de manteniment d’ADIF a Ripoll, que presta servei a tot el tram superior de la R3. Des de la vila es proposa que es podria recuperar la base de manteniment mecànic i elèctric dels combois ferroviaris que pernocten o reposen a l’estació de Ripoll, un fet que crearia llocs de treball especialitzats a la població i la comarca. “És una base necessària per garantir la seguretat i la fiabilitat del tram de muntanya d’aquesta línia, el qual requereix diverses operacions de manteniment constants. Per tant, no podem tenir l’estructura de servei allunyada de la infraestructura a la qual presta aquest servei”, va concloure l’alcalde.

Per últim, Jordi Munell va expressar la seva preocupació per garantir la interconnexió en horaris i puntualitat amb la línia de SCNCF (ferrocarrils francesos) de Latour-de-Carol que va cap a Toulouse i París. “Aquest seria un altre dels potencials per poder incrementar els usuaris d’aquesta línia”, opina l’alcalde.

Autoritats presents a la reunió telemàtica

Per part del MITMA, van prendre part de la reunió el Secretari d’Estat Pedro Saura, la presidenta d’ADIF Isabel Pardo, el director general de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària, Casimiro Iglesias, el subdirector general de Planificació Ferroviària, Jorge Ballesteros, la directora general de Planificació Estratègica i Projectes d’ADIF, Marisa Domínguez, el director de gabinet del SE Francisco Ferrer, el coordinador de Rodalies Pere Macías i l’assessora del gabinet del SE Gema Pérez.

Per part de la Generalitat, hi eren presents el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet, el secretari d’Infraestructures Isidre Gavin, el director general d’infraestructures i mobilitat terrestre Xavier Flores i el cap de gabinet Xavier Reinaldo.