Notícies més llegides




+ Notícies


Llívia

França permetrà, finalment, l'accés dels ramats de Llívia a les Bulloses

+ Notícies  -  04/05/2021  -  19:14

És una autorització només vigent per aquesta temporada de pastures, ja que s'exigirà, posteriorment, que el bestiar estigui lliure d'IBR


cavalls Bulloses

cavalls Bulloses



El Cap de Servei de "Sante Proteccion Animale, Environement et Abbatoirs", de la Prefectura dels Pirineus Orientals de l'Estat Francès va comunicar ahir a les autoritats catalanes i als ramaders de Llívia que s'autoritzarà, finalment, el moviment dels ramats lliviencs. Enguany, doncs, com sempre, els ramats accediran a les pastures de les Bulloses, forest propietat del municipi de Llívia. L'autorització només serà vigent per aquesta temporada de pastures, ja que s'exigirà, posteriorment, que el bestiar estigui lliure d'IBR, segons han puntualitzat les autoritats franceses.

Cal recordar que, ara fa uns dies, les autoritats franceses havien fet saber que es prohibiria el pas dels animals cap a les Bulloses en aplicació de la normativa europea que impedeix la mobilitat del bestiar positiu d'IBR (rinotraqueitis bovina infecciosa), tot i haver estat vacunat prèviament o, fins i tot, del bestiar que essent negatiu en la prova vírica hagués estat vacunat. Aquesta decisió, però, és la que ha quedat finalment suspesa per aquesta campanya de pastures.El departament d'Agricultura va comunicar ahir als ramaders de Llívia que ja es poden expedir els corresponents certificats "traces" per a aquests moviments d'aprofitament de pastures per a la present temporada.

Continuar treballant per a una solució definitiva
L'autorització que va arribar ahir de les autoritats sanitàries franceses només és vàlida per aquest any 2021 i ramaders i l'Ajuntament de Llívia mantenen la seva intenció de reunir-se amb els responsables dels ministeris d'Exteriors i d'Agricultura per trobar una solució davant les properes campanyes de pastures. L'Ajuntament de Llívia ha demanat dia i hora per entrevistar-se amb el Cònsol de Límits del Ministeri d'Exteriors del govern espanyol.


Autor: Redacció


#llivia


#llivia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...