Notícies més llegides




+ Notícies


Llívia

El 3 de maig s'iniciarà una nova campanya d'excavacions a Llívia

+ Notícies  -  16/04/2021  -  12:01

Els treballs continuaran en el Fòrum Iulia Libica i, enguany, es faran uns sondejos a la part alta del Puig del Castell


Cèsar Carreras, Josep Guitart i Elies Nova, al Fòrum romà Iulia Libica

Cèsar Carreras, Josep Guitart i Elies Nova, al Fòrum romà Iulia Libica



El dia 3 de maig s’iniciarà una nova campanya d’excavacions a Llívia. El director del programa Iulia Libica, Josep Guitart, i el codirector de l’excavació, Cèsar Carreras, s’han reunit a Llívia, aquesta setmana, amb l’alcalde, Elies Nova, per a informar-lo dels treballs que es realitzaran i les dates previstes. La campanya del 2021 es dividirà en tres fases diferents: del 3 al 30 de maig es farà excavacions al fòrum romà Iulia Libica; del 5 al 16 de juliol, a la part alta del Puig del Castell, es faran diferents sondejos amb l’objectiu de constatar l’existència i l’assentament d’un poblat ibèric-ceretà o d’unes estructures romano republicanes a la zona i, finalment, a partir de la segona quinzena d’agost i durant el mes de setembre, es recuperarà els dies d’excavacions al fòrum.

Aquesta campanya és la darrera dels 4 anys del Pla Quadriennal (2018-2021) i ja es preveu donar-li continuïtat amb la presentació, aquest any, d’un nou projecte i un conveni entre l’Ajuntament de Llívia-UAB-ICAC. Els treballs d’excavació al fòrum romà de Iulia Libica, estan liderats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). En el projecte hi col·laboren la Diputació de Girona i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat-Servei d’Arqueologia. Els treballs d’excavació són dirigits pels arqueòlegs César Carreras i Jordi Guàrdia.

L’actual projecte d’excavacions es va iniciar en el 2013, treballs que han evidenciat l’existència d’aquest patrimoni: l’únic fòrum romà dels Pirineus, precisament a Llívia.

Cal destacar que va ser l’any 1997 quan l'arqueòleg cerdà Jordi Campillo va fer la primera descoberta del jaciment i va confirmar que les restes de parets i de ceràmica trobada eren d’època romana. Els treballs posteriors, des d’aquell 1997, han superat amb escreix les millors expectatives.

Teniu a la vostra disposició més informació i més dades del Fòrum Iulia Libica en aquest enllaç: https://blogs.uab.cat/iulialibica/


Autor: Redacció


#llivia


#llivia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...