Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva finalitza els projectes comunitaris del programa Benestar i Comunitat

La Selva  -  13/04/2021  -  14:14

El programa és finançat per Dipsalut i compta amb la col·laboració i participació de les entitats Creu Roja i Càritas




El Consell de la Selva ha finalitzat els projectes comunitaris del programa Benestar i Comunitat que s'han desenvolupat a un total de 17 municipis de la comarca. Tot i la situació de pandèmia de la Covid-19,aquest programa, finançat per Dipsalut, coordinat pel Consell Comarcal, i que compta amb la col·laboració d'entitats com Creu Roja i Càritas, es va poder desenvolupar amb tota normalitat.

Els projectes de Benestar i Comunitat s'escullen i es desenvolupen en les taules comunitàries de cada municipi. En aquestes taules hi ha representats tots els agents relacionats amb serveis socials, salut, ensenyament, joventut, a més de càrrecs electes, representants d'entitats municipals i altres agents socials.

Els projectes que s'han dut a terme durant el darrer any han estat molt diversos, però tots han tingut com a eix central la millora d'algun aspecte de la qualitat de vida de les persones en un entorn tan complex com el que s'ha viscut aquest darrer any. Han tingut a veure amb àmbits molt diversos, com ara dones en situació de vulnerabilitat, acompanyament a alumnes amb dificultats, atenció a la gent gran, horts urbans, i dinamització de joves. En aquesta línia, en el marc d'aquest programa, també s'han consensuat entre tots els agents les necessitats socials que hi ha i que hi haurà en un futur pròxim en els pobles amb l'objectiu de tenir un diagnòstic social més compartit.

Nova convocatòria del programa Benestar i Comunitat

El conseller de Benestar Social, Francisco Jurada, ja ha avançat que està previst que s'obri una nova convocatòria d'aquest programa aquest mes i que l'ens selvatà també hi participarà. Per això des del Consell es continuarà treballant d'aquesta manera participativa i transversal, tal com s'ha fet en aquests darrers anys, a través de les taules i de l'acompanyament d'un equip de tècnics comunitaris provinents del Consell Comarcal de la Selva, de la Creu Roja i Càritas.

Sens dubte, una de les prioritats de l'èxit d'aquest programa és que siguin els agents dels municipis participants en el projecte i la ciutadania que decideixi les prioritats, els àmbits d'intervenció i, en definitiva, quins són els projectes que encaixen més en cada municipi.

En l'edició d'enguany hi participen tots els municipis de la comarca de la Selva menys Blanes i Lloret de Mar, que tenen serveis socials propis, i Fogars de la Selva, que pertany a la Diputació de Barcelona.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...