Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro instal·la el misteriós monòlit de Sa Conca al Parc dels Estanys

Baix Empordà  -  02/04/2021  -  15:07

Ahir va ser tombat i descalçat per un grup de joves




El Parc dels Estanys de Platja d'Aro compta des d'avui amb un nou atractiu. Es tracta del monòlit escultòric anònim que va aparèixer dimarts a la platja de Sa Conca de S'Agaró, on va romandre durant 48 hores abans que fos descalçat i tombat per un grup de joves, que ja han estat identificats per la Policia Local.

La misteriosa peça va despertar un gran atractiu, ja que és similar a altres estructures geomètriques que han aparegut per sorpresa en altres llocs del planeta en els darrers mesos.

En forma de prisma triangular, amb acabat metàl·lic brillant i d'uns tres metres d'alçada, el monòlit s'ha instal·lat ara en un espai situat a l'entrada nord del parc platjarenc. Està protegida per una tanca de fusta ja existent i propera a les altres peces escultòriques d'aquest gran parc urbà, per evitar noves bretolades.

La seva col·locació s'ha enllestit aquest matí en una hora, ja que durant la jornada anterior s'havien efectuat els treballs previs de cimentació.

El Parc dels Estanys, de 150.000 metres quadrats, va ser inaugurat l'octubre de 2012, i té un gran atractiu com a espai verd per a la ciutadania, però també per als amants de la natura i de l'art, ja que cada any acull dues grans mostres temporals d'escultura a l'aire lliure.

Actualment, i fins al 18 de juliol hi exposa l'artista Martí Rom amb la proposta "De l'equilibri inestable als guardians dels somnis" amb 18 peces amb el ferro com a element principal.

Pel que fa a la bassa del Parc dels Estanys, amb capacitat de 60.000 , recull d'excedent del riu Ridaura i de la xarxa d'aigües pluvials quan hi ha fortes precipitacions, gràcies a una obra hidràulica que, d'una banda ajuda a evitar inundacions al nucli urbà de Platja d'Aro, i de l'altra va permetre la recuperació d'un espai de 15 hectàrees d'aiguamolls amb canyissars com ho havien estat abans del desenvolupament agrícola de la zona, i per això es tracta d'una zona amb gran riquesa ornitològica. El Grup Natura Sterna hi ha identificat, de manera permanent o de pas, fins a 250 espècies d'ocells.

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró n'ha aprovat l'ampliació per afavorir encara més la biodiversitat amb una zona de basses inundables temporals, 2,5 hectàrees de paret de pedra seca i dos hotels d'insectes de 2,5 metres d'alçària.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...