Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

El 71% del consum d’aigua a Girona és per a ús domèstic segons dades del 2019

Actualitat Girona  -  01/04/2021  -  15:37

Un estudi recent de l’Ajuntament de Girona reflecteix que les llars van fer rajar 4.118.359 m3 d’aigua dels 5.800.466 m3 totals que es van gastar a la ciutat




El 71% del consum d’aigua a la ciutat de Girona era per a ús domèstic el 2019, segons un estudi que acaba de publicar la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial (UMAT) de l’Ajuntament de Girona. En total, aquell any es van consumir 5.800.466 m³ d’aigua, dels quals 4.118.359 provenien de les llars. L’informe també recull que en general el 2019 es va consumir menys aigua que el 2010 (5.810.325 m³), tot i que ara hi ha més habitants i també més comptadors. Aquestes són les principals conclusions del conjunt de dades que els serveis tècnics municipals han analitzat al llarg del 2020. 

"És positiu veure com el consum s'ha reduït en els darrers anys, perquè això vol dir que la gent està conscienciada que cal estalviar aigua. En aquesta línia, les tarifes que hem proposat per l'aigua, un cop entri en funcionament el nou gestor del servei, van precisament en el sentit de penalitzar l'excés de consum per afavorir un ús responsable del recurs en un entorn de canvi climàtic", explica el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

La mitjana anual del consum domèstic per comptador va ser de 88,74 m³ el 2019. Els sectors on es va consumir més aigua per habitant van ser Mas Xirgu (190,71 m³/habitant), Montjuïc (59,06 m³/habitant), Palau (56,88 m³/habitant) i Mercadal (46,73 m³/habitant). Mentre que els indrets on el consum va ser menor van ser les Pedreres (11,47 m³/habitant), Font de la Pólvora (20,25 m³/habitant), La Creueta (24,72 m³/habitant) i Sant Ponç (29,10 m³/habitant).

Pel que fa als altres tipus de consum, les activitats econòmiques van gastar 994.847 m³ d’aigua (17,15 % del total); la indústria, 364.316 m³ (6,28 %); els sistemes de reg pels jardins i les fonts de la ciutat, 170.296 m³ (2,93 %); els equipaments municipals, 150.469 m³ (2,59 %); i les escomeses d’incendi, 2.179 m³ (0,04%). 

Si tenim en compte les activitats econòmiques i la indústria (en total 1.359.163 m³), els sectors on més aigua per activitat es va consumir van ser Sant Ponç, Pla de Campdorà, Palau i Fontajau. Quant a les obres d'edificació en procés a la ciutat, s'ha calculat que els comptadors d'obra eren 206 i van gastar 31.951 m³ d'aigua.

L'elaboració d'aquest estudi és possible gràcies a diferents fonts de dades: el cens d’usuaris i usuàries abonats a Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter; el cens d'edificis i locals; el Padró Municipal d'Habitants; i el cens d’activitats de l’Ajuntament de Girona.

Per a aquesta anàlisi, s'ha considerat objecte d’estudi el subministrament de la xarxa en baixa, que inclou els comptadors amb tarifa domèstica, industrial, d’activitats econòmiques, municipal i d’hidrants d’incendi. A partir d’aquesta informació es pot calcular el consum total de la ciutat i el consum per tipus de tarifa i, a més, es poden ubicar els consums al territori i realitzar els plànols localitzant aquests consums i tarifes per sector i, també per illa, en els casos de consums en zona urbana edificada. Amb la localització per sector del nombre d'habitants i activitats es pot fer la comparació d'aquests amb el consum d'aigua del mateix sector.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...