Notícies més llegides




Alt Empordà


Figueres

Desarticulada una xarxa internacional de proxenetes a Figueres

Alt Empordà  -  20/03/2021  -  10:23

S'han alliberat 18 dones -entre les quals una menor d'edat- i s'han detingut 19 persones en una operació duta a terme de manera simultània a l'Estat espanyol i Romania




Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), de la Policia Nacional i de la Policia de Romania han desarticulat a Girona una organització criminal internacional d'origen romanès dedicada al tràfic de dones per a la seva explotació sexual.

En l'operació policial conjunta, coordinada per Europol, han estat alliberades 18 dones -7 a Espanya i 11 a Romania- i 19 persones han estat detingudes -8 a Espanya i 11 a Romania-. L'entramat tenia ramificacions al Regne Unit, Dinamarca i Alemanya, on es prostituïa les dones que, en alguns casos, "marcaven" amb tatuatges.

Equip conjunt de investigació

La investigació duta a terme per un equip conjunt de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional va determinar la presència d'una organització criminal d'origen romanès assentada a la demarcació de Girona que pretenia monopolitzar el negoci de la prostitució de carrer a les zones de l'Alt Empordà i La Selva. Per aconseguir-ho feien ús de la violència i la intimidació contra altres dones i proxenetes de la zona amb l'objectiu d'expulsar-los o bé per obtenir un pagament per poder continuar treballant.

Les dones eren captades per membres de l'organització i aleshores hi iniciaven una relació sentimental. Posteriorment i mitjançant coaccions i agressions físiques, les traslladaven a Espanya, el Regne Unit, Dinamarca i Alemanya on se les obligava a exercir la prostitució, tant en clubs com en la via pública. Les dones havien de lliurar la recaptació diària als líders de l'organització, que no dubtaven a mostrar-se a les xarxes socials amb gran ostentació i luxe i es dilapidaven els beneficis obtinguts en organitzar festes i en l'adquisició de vehicles d'alta gamma.

Víctimes tatuades

Els proxenetes obligaven les dones a treballar de manera ininterrompuda amb condicions higièniques deplorables, fins i tot quan en algun cas alguna havia quedat embarassada, fet que suposava un greu risc d'infeccions i contagis en plena crisi sanitària provocada per la COVID-19. Algunes d'aquestes dones eren marcades amb tatuatges perquè altres organitzacions rivals sabessin que eren de la seva "propietat", així hi quedaven lligades de per vida i les induïen a la idea que l'única alternativa per a subsistir era l'exercici de la prostitució.

Quan l'organització criminal advertia que la situació pandèmica provocava un descens de clients i beneficis en les zones que controlaven a Girona, desplaçava a gran part dels seus membres i de les seves víctimes fins a Romania i el Regne Unit i no tornaven a l'Estat espanyol fins que les condicions milloraven.

L'operació policial ha conclòs amb l'entrada i escorcoll de manera coordinada en dos domicilis de Figueres i a catorze més a Romania, en les quals hi han participat més de 180 agents d'ambdós països. Entre els efectes trobats en els escorcolls realitzats a Romania hi ha fotografies de caràcter pornogràfic en les quals apareix una de les 18 víctimes alliberades, menor d'edat, que també era obligada a prostituir-se. Entre les vuit persones detingudes a Catalunya s'hi troben els dos líders de l'organització, que han ingressat a presó provisional.


Autor: Redacció


#figueres #policia


#figueres #policia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...