Notícies més llegides




Salut


Banyoles

Salut instal·la dos mòduls més a la Regió Sanitària Girona per atendre pacients COVID a Banyoles i Figueres

Salut  -  08/03/2021  -  16:52

L'objectiu és el de crear circuits diferenciats i concentrar-hi l'activitat relacionada amb el coronavirus


mòdul a Banyoles

mòdul a Banyoles



El Servei Català de la Salut ha instal·lat dos mòduls més de suport a l'Atenció Primària de la Regió Sanitària de Girona per separar l'activitat Covid i no Covid en punts diferenciats. Aquests espais complementaris s'estan habilitant al CAP de Banyoles i al CAP Ernest Lluch de Figueres i se sumen al que ja s'ha instal·lat al CAP de Cassà de la Selva, operatiu des de l'1 de març. Durant els propers dies també es preveu que se n'instal·li un quart al CAP Alfons Moré i Paretas de Salt. Els mòduls es col·loquen en ubicacions exteriors annexes als centres sanitaris i els treballs d'adequació, les connexions de subministrament i la col·locació del mobiliari s'allargaran uns dies abans no puguin entrar en funcionament.

Els centres d'atenció primària (CAP) hi traslladaran l'activitat relacionada amb el coronavirus, com ara proves PCR, tests ràpids, l'atenció de persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19 o vacunacions. "Els mòduls permetran crear circuits separats entre pacients sospitosos de Covid de la resta i millorar la seguretat entre pacients i professionals del centre" ha explicat el gerent del Servei Català de la Salut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras. Els mòduls tenen també l'objectiu de garantir la separació entre activitats per donar suport als centres que tenen problemes d'espai.

L'ús d'aquests equipaments té una durada d'un mínim de divuit mesos i un cost mitjà d'uns 70.000 euros. A la Regió Sanitària de Girona n'hi ha quinze de previstos, un dels quals en funcionament i tres en procés d'instal·lació. La resta arribaran progressivament en els propers mesos i reforçaran l'atenció de la COVID a la Regió. Els mòduls previstos a Girona estan planificats als CAP de Cassà de la Selva, CAP Alfons Moré i Paretas (ABS Salt-2), CAP Can Gibert del Pla (ABS Girona-2), CAP Ernest Lluch (Figueres), CAP Josep Masdevall (Figueres), CAP Banyoles, CAP Doctor Joan Vilaplana (ABS Girona-4), CAP Roses, CAP Blanes-2, CAP Moisès Broggi (l'Escala), CAP Tordera, CAP Sant Feliu de Guíxols, CAP Canet de Mar, CAP Llagostera i CAP Pineda. A més dels instal·lats pel Servei Català de la Salut, també se'n disposen en altres municipis per iniciativa d'ajuntaments i Consells Comarcals, com és el cas de Fornells de la Selva, Peralada, Vilafant, Torroella de Montgrí, Olot i Palafrugell, entre d'altres.

El desplegament de mòduls s'emmarca en el Pla d'Enfortiment i Transformació de l'atenció primària, amb l'objectiu d'oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d'euros fins al 2022. Té l'objectiu de millorar l'accessibilitat i els processos, augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat.


Autor: Redacció


#covid


#covid





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...