Notícies més llegides




Salut


Olot

L'Hospital d'Olot aplica una nova tècnica quirúrgica per disminuir el dolor lumbar

Salut  -  25/02/2021  -  15:21

La rizòlisi és una tècnica quirúrgica mínimament invasiva que mitjançant la radiofreqüència permet adormir el nervi entre 6 i 18 mesos i, en conseqüència, disminuir el dolor que pateix el pacient




Aquest mes de febrer la unitat del dolor ha començat a treballar en una nova tècnica quirúrgica per disminuir el dolor lumbar crònic. Es tracta de la rizòlisi, un procediment quirúrgic mínimament invasiu que es realitza de forma ambulatòria millorant la simptomatologia durant un llarg període de temps, entre 6 i 18 mesos. Aquesta intervenció permet alleugerir el dolor i, en conseqüència, el patiment del pacient.

És una tècnica eficaç en pacients amb dolor crònic de lesions articulars vertebrals. Consisteix en la destrucció mitjançant impulsos de radiofreqüència de les terminacions nervioses que transmeten el dolor originat a les facetes articulars, sense afectacions radiculars.

En una primera instància es dissenya un pla individualitzat per al pacient combinant el tractament amb farmacoteràpia i tècniques específiques mínimament invasives, com les infiltracions o les puncions. En aquests casos la disminució de dolor és puntual. Un cop valorat i comprovat que aquestes últimes fan l'efecte desitjat, la unitat del dolor decideix fer un pas més i aplicar la rizòlisi, que tindrà el mateix resultat però amb una durada més llarga.

Els doctors Joan Ortells i Lluís Eugeni Sarmiento, del Servei d'Anestèsia, són els referents en aquest àmbit al centre. Les rizòlisis es fan un cop el mes i es fan dins l'àrea quirúrgica. Se'n preveuen realitzar una cinquantena l'any.

La unitat de clínica del dolor, que forma part del Servei d'Anestèsia, tracta principalment pacients amb patologies vertebrals i dolors subaguts o crònics i que no es poden controlar pels mitjans habituals, és a dir, amb farmacoteràpia o tècniques específiques mínimament invasives. La finalitat és millorar el procés i la qualitat de vida dels pacients.

Un pas més per a la Unitat de Columna

El Servei d'Anestèsia i la Clínica del Dolor formen part d'aquest projecte més ampli que es va reestructurar a finals del 2020: la Unitat de Columna. D'aquesta visió més global per tractar les patologies vertebrals també en formen part els serveis de Medicina Física i Rehabilitació, Reumatologia i Traumatologia, a més de l'equip d'infermeria que intervé en l'àrea quirúrgica.

La realització d'aquesta nova tècnica a l'Hospital d'Olot és una de les línies a treballar per part de la Unitat de Columna del centre, que es va reestructurar a finals del 2020. Entre altres passos, l'equip ja va tirar endavant la primera cirurgia de columna de baixa complexitat a l'Hospital conjuntament amb els cirurgians de l'Hospital Santa Caterina de Salt (IAS).


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...