Notícies més llegides



+ Notícies


Llívia

Llívia avança en la creació de l’escola de formació professional transfronterera

+ Notícies  -  24/02/2021  -  19:52

El municipi de la Cerdanya ha acollit avui una reunió entre els diferents agents implicats per tal de tirar endavant el projecte


Reunió a Llívia

Reunió a Llívia



L’escola de formació professional transfronterera que s’ha d’establir a Llívia ha fet avui un pas endavant significatiu amb una reunió on s’han esclarit diversos assumptes rellevants sobre aquest centre. En aquest sentit, la vila de la Baixa Cerdanya ha esdevingut l’escenari d’una reunió entre els diversos agents implicats amb el projecte, des del mateix alcalde llivienc, Elies Nova, fins a director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, o representants de les cambres catalanes -amb el president i actual número 2 de Junts, Joan Canadell, com a actor destacat-, de les institucions de la Cerdanya o de la Cambra d’Oficis i Artesania dels Pirineus Orientals, amb el president Robert Bassols al capdavant.

Tal com ha explicat Nova a aquest mitjà, la trobada ha servit per tornar a reactivar una iniciativa que es va començar a gestar ara fa dos anys, a la tardor de 2019. Llavors, en el marc de la Diada de la Cerdanya, des de la Cambra d’Oficis i Artesania es va plantejar aquesta escola, pensada inicialment per a la Cerdanya Nord, una proposta que des de Llívia la van agafar, acceptar i evolucionar-la: es va reforçar la idea dotant-la d’un context transfronterer, la qual cosa va rebre el vistiplau del Conseller de Territori Damià Calvet, present a la Diada. 

“A partir d’aquí es van continuar les negociacions. Des de Llívia vam anar a visitar la Chambre a Rivesaltes, un projecte molt gran -compta amb gairebé 900 alumnes-, però va arribar la pandèmia de la Covid-19 i hem perdut un any”, destaca Nova, que afegeix que recentment els agents implicats han decidit tornar a posar fil a l’agulla. De fet, com explica el batlle, la Casa de la Generalitat a Perpinyà ja va celebrar anteriorment una reunió amb les Cambres de Comerç de Catalunya, “una aproximació que va servir, entre altres coses, per visitar les instal·lacions de Rivesaltes”. 

Durant la sessió d’avui, per la seva banda, s’ha efectuat una pluja d’idees per tal de bastir el futur projecte. Així, s’han posat damunt la taula els tipus de titulacions que s’haurien d’impartir a l’escola transfronterera o els projectes que es volen a la comarca. “No ens volem basar només en una economia monotemàtica, en aquest cas el turisme; la pandèmia ens ha donat una lliçó i ens ha fet posar de peus a terra en aquest sentit. Cal fer valdre altres aspectes: per què la Cerdanya no es pot convertir en un pol tecnològic de muntanya o acollir indústries agroalimentàries, per exemple?”, explica Nova.  

El mateix alcalde explica que a partir d’ara es destinaran unes setmanes a recollir informació i dades per tal de determinar quina és la situació econòmica de la comarca i, a partir d’aquí, fomentar el projecte amb criteri. El pròxim 11 de maig hi ha prevista una nova reunió, aquest cop a Rivesaltes. “La idea és fer un projecte vàlid per ser admès com un projecte POCTEFA, que sortiran a mitjan 2022 i, per tant, tenim un any de treball, de preparació”, subratlla Nova, que conclou: “És una escola pensada per a la gent de la muntanya, perquè el jovent no marxi i puguin tenir un futur aquí”.


Autor: Redacció


#llivia #cerdanya #escola #formacioprofessional


#llivia #cerdanya #escola #formacioprofessional





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...