Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Noves mesures per afrontar l'impacte de la pandèmia a Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  18/02/2021  -  23:08

Es posen en marxa més mesures d'acció social i un nou pla d'inversions a la ciutat


Ple febrer

Ple febrer



L'Ajuntament d'Olot posa en marxa noves mesures per fer front a l'impacte de la pandèmia al municipi. Al Pla de Reactivació Econòmica i l'Ocupació de la Garrotxa -del qual ja s'han portat a terme el 60% de les accions- s'hi afegeixen més mesures d'acció social i un nou Pla d'Inversions per injectar recursos a l'economia local.

Fins ara, l'Ajuntament ha destinat més de 2 milions d'euros per cobrir les necessitats socials i econòmiques dels veïns i ha tirat endavant ja més del 60% de les accions previstes dins el Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació d'Olot i la Garrotxa, a més d'aportar més de 425.000 euros en ajuts directes a negocis que havien hagut de frenar o reduir la seva activitat.

Ara, l'Ajuntament d'Olot implementa noves accions socials per a la revitalització l'economia local. S'han ampliat els ajuts d'urgència social, sobretot per donar resposta a les necessitats d'alimentació i habitatge, i es reforça l'atenció a domicili a la gent gran que no ha pogut disposar dels serveis de centre de dia quan aquest ha hagut de tancar.

Al Pla de Reactivació Econòmica i el d'Acció Social també s'hi inclou un pla d'inversions a diferents punts de la ciutat, que injectin recursos a l'economia local i que generin accions transformadores, com una nova fase per a l'ampliació del parc d'skate, la construcció d'un parc de cal·listènia, el canvi de la caldera, l'acumulador i la instal·lació d'un nou servei d'aigua calenta al Pla dels Llacs, la futura aula tast de la plaça Mercat o la millora d'equipaments per a les entitats, com el casal de Montolivet, Bonavista, Sant Roc, el local per als escoltes o Can Frontana de Batet.

Aquestes qüestions s'han tractat en el ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest vespre, en què s'ha aprovat la modificació del Pla estratègic de Subvencions per a l'exercici 2021 amb els vots a favor de JuntsxCat, el suport d'ERC i CUP i l'abstenció del PSC i la posada en marxa d'una nova línia d'ajuts.

El ple de febrer també ha donat llum verda per unanimitat a la modificació de la plantilla de l'Ajuntament d'Olot per a l'any 2021, que permetrà crear una nova plaça d'agent per a la policia municipal, i l'increment addicional del 0,3% de la massa salarial a les retribucions del
personal municipal.

També s'ha aprovat amb el vot favorable de JuntsxCat, ERC i la CUP i el vot contrari del PSC la moció que reclama l'aprovació d'una Llei d'Amnistia, la immediata posada en llibertat dels presos polítics i que es reparin els danys causats als represaliats, i per unanimitat la moció d'ERC sobre la informació a la ciutadania en relació amb el traçat de la variant d'Olot.

Per últim, la moció cupaire que exigia la retirada de l'acusació de la Generalitat en les causes obertes contra independentistes ha comptat amb els vots a favor de la CUP, ERC i JuntsxCat i el vot contrari dels socialistes.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...