Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

Tossa impulsa unes jornades de treball amb dones per avaluar el model econòmic del poble

La Selva  -  17/02/2021  -  09:49

L'objectiu és definir iniciatives que es puguin portar a terme a curt termini




Durant els mesos de febrer i març, l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Tossa impulsa unes jornades de cocreació amb dones per elaborar propostes pel futur econòmic i social del municipi.

En aquesta primera fase, hi participaran 26 dones de diferents edats i que representen diferents sectors professionals, distribuïdes en dos grups. Cada grup farà tres sessions i, finalment, es posarà en comú el treball en una sessió final conjunta. L'objectiu d'aquestes sessions és elaborar un mínim de tres propostes que no necessitin grans inversions, que es puguin implementar en el curt termini, i que permetin avançar cap a un model econòmic de futur per Tossa de forma realista.

Segons la regidora d'Igualtat, Eva Barnés, "comencem amb un grup de dones, però volem implicar a totes les que hi vulguin participar. Creiem fermament que juntes podrem contribuir a sortir d'aquesta crisi econòmica i social. Amb aquesta acció donem resposta a la nostra idea de fomentar la participació social i política de les dones com a protagonistes per co-crear les polítiques públiques del municipi".

Museu de la Dona

Aquestes jornades estan emmarcades dins les activitats del Museu de la Dona, un espai que es va obrir al juliol del 2020 ubicat a "Can Ganga". Es tracta d'una finca propietat de l'Ajuntament des de principis dels 2000. La casa, també coneguda com a Can Leandro, és una de les primeres edificacions que es van establir fora muralla el segle XVI, a la banda de llevant del barri de Sa Roqueta. En el seu interior encara es conserva una fresquera excavada en la roca viva. També es conserva a la façana una matacana i un portal rodó dovellat, que és un dels més ben conservats del municipi.

Actualment, ja hi ha dues plantes equipades (de les tres de l'edifici) que repassen el paper de la dona al poble abans de la irrupció del turisme. Entre el 2021 i el 2022 s'ampliarà la mostra amb La cuina i ses feines quotidianes i Sa dona i ses devocions. Finalment, durant els anys 2022 i 2023, l'exposició quedarà enllestida amb el tercer pis on es mostrarà el paper decisiu que van tenir les dones acollint el turisme, una activitat econòmica que va permetre a la població sortir de la postguerra i que s'ha mantingut fins a l'actualitat.

I és que l'espai museístic del "Museu de la Dona" té dins dels seus objectius posar en valor aquelles accions que han estat fonamentals en la construcció de la societat de Tossa al llarg del temps des de la perspectiva de les dones, ja que han tingut sempre un paper molt rellevant en el desenvolupament econòmic de la vila.

En aquesta etapa COVID, l'àrea d'Igualtat vol ampliar el rang d'activitat del museu, convertint-lo en el punt principal de trobada de totes les accions promogudes i adreçades a les dones de Tossa. Dins de les accions proposades estan aquestes jornades de cocreació per treballar pel futur del poble des de la visió de les dones, i també per encaminar-se cap a la construcció d'una xarxa de dones que impulsi la promoció econòmica i el benestar social de Tossa, i que reverteixi en l'apoderament femení.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...