Notícies més llegides




Andorra


Andorra

El Govern presenta el Projecte de llei de creació de la fundació privada del sector públic Andorra Recerca i Innovació

Andorra  -  16/02/2021  -  17:52

Amb la seva entrada a tràmit parlamentari i s’espera que pugui ser aprovat aquest mateix 2021




El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han presentat aquest dimarts el Projecte de llei de creació de la fundació privada del sector públic Andorra Recerca i Innovació.

Tal com han exposat Vilarrubla, la voluntat del text és aglutinar el coneixement de l’Institut d’Estudis Andorrans, l’Observatori Sostenibilitat d’Andorra i ActuaTech, com a entitats de recerca i Innovació existents fins ara diferenciades, en un sol ens que optimitzi recursos i generi de forma coordinada coneixement, projectes i solucions innovadores per donar resposta als principals reptes de les administracions públiques, el teixit empresarial i la ciutadania.

Així, han apuntat tres finalitats concretes de la nova fundació: crear coneixement mitjançant la recerca, transmetre aquest coneixement als actors que se’n puguin beneficiar i prospectar noves oportunitats per a la recerca, la innovació i la emprenedoria.

La ministra ha confirmat que els àmbits d’actuació ja existents –societat, muntanya, sostenibilitat i transició energètica, noves tecnologies i foment de la innovació i emprenedoria– es mantenen, mentre que l’àrea d’innovació s’encarregarà de buscar-ne de noves adaptades a les necessitats actuals de la societat.

Per la seva banda, el ministre Gallardo ha afegit que “es tracta de potenciar la col·laboració i les sinergies que ja existeixen actualment entre aquestes diferents institucions, però amb una estructura més definida, alhora que permetrà eliminar duplicitats”. El titular d’Economia ha destacat que, a més, és busca crear, captar i retenir talent del Principat per al Principat.

Finalment, pel que fa a l’organització de la futura fundació, Gallardo ha exposat que tindrà un patronat s’encarregarà de la seva organització al més alt nivell, i que d’aquest se’n desplegaran un comitè director per a l’àrea de recerca i un altre per a l’àrea d’innovació.

El text, aprovat la setmana passada pel Consell de Ministres s’ha presentat per part dels ministres als diferents grups parlamentaris. Amb la seva entrada a tràmit parlamentari i s’espera que pugui ser aprovat aquest mateix 2021.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...