Notícies més llegides




La Selva


Vidreres

Vidreres celebra un Ranxo adaptat a la pandèmia

La Selva  -  16/02/2021  -  17:34

L’organització ha retransmès en directe el procés de la recepta i els veïns i veïnes del municipi l’han pogut seguir des de la seva llar


Ranxo a Vidreres

Ranxo a Vidreres



Les bones tradicions no es perden, encara que ens trobem en temps de pandèmia. Aquest és el cas de la festa del Ranxo de Vidreres, que enguany s’ha adaptat a les restriccions sanitàries derivades de la covid-19 per tal de celebrar la seva edició més excepcional. 

L’esdeveniment ha tingut lloc avui i els organitzadors han optat per tal de preparar la popular recepta en un indret del municipi incògnit, amb l’objectiu d’evitar així la congregació de persones. Amb l’objectiu de fer-lo pròxim i divulgatiu, des de l’Ajuntament de Vidreres han optat per retransmetre en directe la seva preparació, una escudella que es cuina en una perola de grans dimensions a través del menjar que ha proporcionat la pròpia gent del poble. 

En l’edició d’aquest 2021, també arran de la situació pandèmica, s’ha passat de les 29 olles de grans dimensions que s’usaven els altres anys a només una. A més, des del consistori selvatà s’ha animat als veïns i veïnes del municipi a preparar el seu propi ranxo al seu domicili, repartint-los una recepta de com fer-lo. 

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha valorat positivament la celebració de l’activitat: “Tot i la pandèmia, el ranxo s’ha celebrat. Vull agrair la feina que des de la Comissió del Ranxo porten fent des de fa mesos planificant i fent possible que la festivitat, que és l’orgull i la tradició de Vidreres, continuï viva. Visca el Ranxo i visca Vidreres!”, ha piulat a les seves xarxes socials. 

En declaracions a aquest mitjà, Camps ha recordat que “en un any normal ara estaríem parlant que s’haurien repartit al voltant de 3.000 racions de Ranxo”. “Aquest any, per la situació de pandèmia que tenim, hem de dir que només s’ha pogut fer una perola, que s’ha portat a terme a la plaça 1 d’Octubre de Vidreres amb la participació de diversos ranxers”, ha explicat el batlle, que ha destacat el tutorial que es va publicar fa uns dies per tal que tothom pogués preparar el popular àpat a casa seva. 

Camps també ha ressaltat que la part sobrant dels diners recaptats a través dels números venuts, que en aquesta ocasió s’han pogut aconseguir als diferents comerços del poble, es destinaran al Banc d’Aliments municipals. “En definitiva, la situació del Ranxo d’aquest any ha estat molt diferent, però la tradició ha continuat viva”, ha conclòs l’alcalde selvatà, que es mostra esperançat perquè la situació pugui canviar de cara a l’any vinent.


Autor: Redacció


#vidreres #ranxo


#vidreres #ranxo





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...