Notícies més llegides



La Selva


Vidreres

Vidreres adapta el Ranxo a la pandèmia per mantenir viva la tradició

La Selva  -  22/01/2021  -  11:07

S'ha previst una programació alternativa perquè els veïns celebrin la festa a casa el 16 de febrer


Ranxo a Vidreres - Adrià Salido /GN

Ranxo a Vidreres - Adrià Salido /GN



Vidreres ha adaptat una de les seves festes més tradicionals, el Ranxo, a les circumstàncies de la pandèmia. En comptes de la tradicional festa popular, que s'hauria de celebrar el 16 de febrer, proposa una programació alternativa per viure el Ranxo des de casa.

Per una banda es desenvoluparà "Els ingredients i la solidaritat", basat en la tradicional recollida de menjar. S'emetran unes butlletes solidàries que es podran trobar a diferents establiments del poble i els diners que es recaptin aniran pel Banc dels Aliments del municipi.

D'altra banda, i per tal que ningú es quedi sense fer ranxo aquest any, es promou que tothom elabori la menja a casa. Darrere de les butlletes hi haurà els ingredients necessaris per fer aquest plat típic i també es prepararà un tutorial en línia.

Des de la Comissió del Ranxo demanen que els ingredients es comprin al comerç local, que són col·laboradors habituals del Ranxo tradicional.

Dimarts 16 de febrer a partir de les 7 i fins a l'hora de dinar es retransmetrà en directe des d'un punt amagat del poble l'elaboració d'una perola de Ranxo perquè tothom pugui seguir la recepta original. Aquesta programació alternativa s'emetrà a través de les xarxes socials oficials de l'Ajuntament.

Per a l'alcalde, Jordi Camps, en un any excepcional "cal estar a l'altura i vetllar perquè es mantinguin les tradicions locals". "Entre el tutorial, les butlletes i la retransmissió en directe esperem que els vidrerencs i vidrerenques se sentin acompanyats per aquesta festa tan nostrada", diu el batlle.


Autor: Redacció


#vidreres #ranxo


#vidreres #ranxo





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...