Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

Els Mossos d'Esquadra denuncien una persona a Palamós per recol·lectar corall sense autorització

Baix Empordà  -  23/12/2020  -  15:40

Es van comissar 22,880 kg de Corall Vermell (Coralliurum rubrum), juntament amb els estris per realitzar la pesca i es va precintar l'embarcació


Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra



Els Mossos d'Esquadra de la Unitat de Medi Ambient de Girona, van denunciar administrativament el passat 15 de desembre a Palamós, un home de 57 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Calonge, per recol·lectar corall vermell sense tenir autorització per realitzar aquesta pràctica.

Els fets es van iniciar arran d'un vídeo que va rebre la Unitat de Medi Ambient, on es podia veure a una persona que mostrava el contingut de tres capses de cartró plenes de corall vermell.

Arran de la investigació van identificar l'autor, el qual va manifestar als agents que el corall l'havia capturat ell mateix en el seu temps lliure, durant quinze anys, i que encara el tenia, tot i que des de feia dos anys que ja no feia aquesta pràctica.

La Unitat Regional de Medi Ambient, va comprovar que la persona tenia emmagatzemades tres caixes plenes de corall amb un pes total va ser de 22,880 kg.

Així mateix, els agents van fer una inspecció de l'embarcació, amb la que es feia la pesca, i van comissar tots els estris que es feien servir per fer la recol·lecció de corall. L'embarcació va quedar immobilitzada i precintada. També van comprovar que la persona no disposava de cap autorització per practicar el marisqueig ni la recollida de corall.

Cal recordar que la pesca del Corall vermell actualment està totalment prohibida mitjançant l'Ordre ARP/59/2017 que estableix una moratòria de 10 anys per a la pesca de Corall a les aigües interiors de Catalunya.

La persona, a qui no li consten antecedents, ha estat denunciada davant el Servei Territorial de Girona del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Aquesta actuació està emmarcada dins l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l'objectiu d'optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.


Autor: Redacció


#palamos #mossos


#palamos #mossos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...