Notícies més llegides



Catalunya Nord


Waterloo

L’Assemblea de Representants del Consell no es farà a Argelers a causa de la Covid

Catalunya Nord  -  14/12/2020  -  19:09

La part presencial de l’acte es distribuirà entre Brussel·les i Barcelona


Consell per la República

Consell per la República



A causa dels canvis en la normativa de restriccions que hi ha a la Catalunya del Nord per a la prevenció de la Covid-19, l’Assemblea de Representants del Consell per la República, que s’havia de celebrar el 19 de desembre a Argelers en format semipresencial, canviarà d’ubicació. En aquest sentit, la  Mesa i el Govern a l’exili seran a Brussel·les i els diputats i membres del Consell de Govern a l’interior seran a Barcelona. L’horari de l’Assemblea de Representants serà de 10h a 13h i es podrà seguir en streaming pels canals del Consell, tal com estava previst. El batlle d’Argelers, Antoine Parra, ha declarat en aquest mitjà que atesa la situació epidemiològica a França no permetrà la celebració de cap acte a un local públic del municipi. De fet, Parra va comunicar a GironaNotícies que ningú del Consell s’havia dirigit a la seva persona per exposar-li la celebració d’aquest esdeveniment.

Remodelació del Consell de Govern

El Consell per la República ha remodelat la composició del seu Consell de Govern, incorporant al Consell de Govern Ampliat representants de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), del Moviment d’Esquerres (MÉS) i d’Independentistes d’Esquerres. En aquest sentit, i tal com s’ha donat a conèixer avui a través d’un comunicat, els nous membres del Consell de Govern ampliat són Enric Folch -secretari de Relacions Internacionals de SI-; Josep Serra -coordinador general de MES); i Jordi Pesarrodona -membre del Secretariat Nacional d’Independentistes d’Esquerres-.

En el moment mateix de la constitució del Consell per la República, el president de l’organisme -Carles Puigdemont- i la resta de membres nats del Consell de Govern van acordar uns criteris polítics per a determinar aquests nomenaments, un dels quals la presència d’un representant de cadascun dels partits polítics compromesos amb l’objectiu de fer efectiu el mandat de l’1-O amb representació al Parlament de Catalunya. D’altra banda, també es va contemplar la figura d’un representant de cadascuna de les dues principals entitats independentistes de la societat civil i de personalitats representatives de la diversitat i la transversalitat del moviment independentista, en aquest cas en qualitat d’independents. 

D’altra banda, el reglament intern també preveu la figura de membre del Consell de Govern Ampliat. En aquest cas, formen part del Consell de Govern Ampliat representants d'organitzacions polítiques compromeses amb l'objectiu de fer efectiu el mandat de l'1-O sense representació al Parlament de Catalunya, tal com són Folch, Serra i Pesarrodona, que com a membres del Consell de Govern Ampliat participaran de les deliberacions estratègiques del Consell de Govern amb veu però sense vot.


Autor: Redacció


#consellxrepublica #catalunyanord


#consellxrepublica #catalunyanord





Comentaris (1)

Anna Maria 2020-12-15 11:09:38

Molt bona feina per ampliar la base . Molts anims i molta sort MHPRÉSIDENT Puigdemont.



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...