Notícies més llegides




Política


Girona

Sílvia Paneque: “Tenir pressupostos a Girona hauria de ser prioritari per a la ciutat”

Política  -  04/12/2020  -  18:14

A més, reclamen que es destinin els 2 milions d'euros de romanents a ajuts immediats al teixit econòmic gironí


Sílvia Paneque

Sílvia Paneque



Sílvia Paneque considera impensable que la ciutat no tingui pressupostos adaptats a la situació actual per combatre la crisi per la COVID-19. "La situació de Girona és greu i exigeix que el govern hi actuï. Com ho faran sense pressupostos? Aquest és el full de ruta per al pròxim any. I a Girona no n'hi ha?", s'ha preguntat Paneque. La portaveu socialista exposa que la primera mesura ha de ser destinar els 2 milions d'euros de romanents a ajuts directes al comerç, la restauració, la cultura, el turisme i els autònoms. "No hi poden haver polítiques de contenció quan les persones i el teixit econòmic es troba en una situació límit", ha defensat Paneque.

La portaveu del grup municipal ha demanat que l'equip de govern s'esforci per trobar vies de pacte a Girona. "Fa dos mesos, es va fer un acord de govern amb ERC. No pot ser que els primers passos siguin una absoluta incapacitat per aprovar ordenances, primer, i ara pressupostos. La via d'acord anterior amb Guanyem de l'any anterior, com a mínim, tenia capacitat d'aprovar les qüestions bàsiques de la ciutat", ha explicat Paneque.

"La previsió del govern és prorrogar els pressupostos de 2020, uns pressupostos pensants per una situació sense coronavirus. Prorrogar el pressupost de 2020, que es va aprovar tot i els vots contraris del PSC, ERC i Cs, constataria que l'actual equip de govern, de 13 regidors, viu d'esquena a la ciutat, ignorant les necessitats de la ciutat. Què farà ERC? Conformar-se a governar amb uns pressupostos que no volen? No sembla ni possible. Fracassar en fer pressupostos pot condemnar al teixit econòmic i social de la ciutat a passar més dificultats de les que tocaria", ha explicat la regidora socialista Bea Esporrín.

"El pressupost de 2020 presentava moltes mancances. La principal, que era un pressupost sense projecte de ciutat. És absolutament necessari posar-se d'acord cap on ha d'anar la ciutat, i prorrogar el pressupost de 2020 corroboraria una deriva de model de ciutat, a on les coses es van fent per pedaços, sense projecte de futur. A més el pressupost 2020 va suposar una pujada de taxes i impostos (principalment l'IBI, impost no progressiu) i una retallada en serveis. Es va passar d'una despesa per habitant i any de 1200 EUR l'any 2019 a 900 EUR/habitant/any pel 2020, disminuint els serveis que rep el ciutadà. La inversió per habitant i any també es va reduir, de 100 EUR al 2019 a 50 EUR al 2020. Es va retallar, per exemple, en recursos d'ocupació (de 600.000 EUR a 450.000 EUR); o en drets socials: 110.000 menys per gent gran, 25.000 EUR menys per centres cívics, 20.000 EUR menys per programes per discapacitat i monoparentals; 40.000 EUR menys en plans d'inserció pel tercer sector). Prorrogar el pressupost significa mantenir aquestes retallades en polítiques imprescindibles per la recuperació", ha explicat Esporrín.

"Prorrogar els pressupostos de 2020 vol dir també que dels 6 milions d'inversions previstos, només es podrà disposar d'1.287.000 EUR, perquè la resta d'inversions (un 78,55% del pressupost, 4.713.000 EUR) es van assignar al pressupost de 2020. El pla de govern presentat fa unes setmanes queda en paper mullat si no es fa l'esforç per treballar per dissenyar uns pressupostos que facin de Girona una ciutat amb més serveis per la ciutadania, barris nets i segurs, comerç o oportunitats laborals" ha conclòs Esporrín.


Autor: Redacció


#psc #girona


#psc #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...