Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

L'ONCE Catalunya homenatja els seus 349 voluntaris

+ Notícies  -  04/12/2020  -  12:47

5,5 milions de cupons clamen: "Fes voluntariat, té cura del món"


Voluntaris

Voluntaris



En el marc del Dia Internacional del Voluntariat, que es commemora aquest  5 de desembre, el Grup Social ONCE ha volgut fer un reconeixement especial als seus 349 voluntaris en actiu a Catalunya (4.000, en tot l’Estat)  la tasca dels quals és essencial sempre i especialment durant l'actual crisi sanitària. I igualment, a la resta de voluntaris i voluntàries que posen el seu esforç per fer una ciutadania millor. S’ha fet  un acte d'agraïment que ha tingut lloc aquest matí i que ha pogut seguir-se a través del canal de YouTube d'ONCE.

Amb el clam de "¡Gràcies per ser-hi!", Des de les tres àrees de Grup, ONCE, Fundació ONCE i Ilunion, s'ha volgut enaltir, un any més, l'acció de totes aquestes persones que, de forma desinteressada, mostren, dia a dia, el seu suport i ajuda a les persones amb discapacitat. També s'ha volgut reconèixer que aquesta tasca està sent d'especial importància durant la crisi del coronavirus en tasques tan bàsiques com la compra d'aliments, l'adquisició de fàrmacs o la gestió amb entitats bancàries o administratives.

En el transcurs de l'acte, algunes d'aquestes persones solidàries s'han convertit en els protagonistes de la jornada, en representació de totes les dones i homes implicats en l'actualitat en aquest voluntariat.

A Barcelona, Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, i David Bernardo, president del Consell Territorial, han lliurat una placa a Joaquim Artal, de L'Hospitalet de Llobregat, en representació de tots els voluntaris de Barcelona, Lleida i Girona. També han estat presents Anaïs García, cap de la Unitat d'Autonomia Personal i Accés a la informació, i Ana Zanfaño, coordinadora de voluntaris.

A Reus, Arantxa Vallespi, directora de l'agència de l'ONCE a Reus i Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya, han fet a mans la placa de reconeixement a Antonio Marín, en representació de la labor de tots els voluntaris de les comarques de Tarragona.

"Fes voluntariat, té cura del món" en 5,5 milions de cupons

El reconeixement als voluntaris també estarà present en el cupó de l'ONCE de demà, 5 de desembre. Cinc milions i mig de cupons porten la frase 'Fes voluntariat, té cura del món'. Així, el Grup Social ONCE dóna les gràcies a totes aquelles persones que de forma altruista dediquen part del seu temps als altres i, especialment, a les persones amb discapacitat.

Cada 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat. Una data que suposa una oportunitat única per agrair tots els esforços realitzats pels voluntaris i les seves organitzacions, així com promoure els seus valors i donar a conèixer els èxits que aconsegueixen en les seves comunitats, ja sigui a través d'organitzacions no governamentals (ONG), agències de les Nacions Unides, organismes governamentals o el sector privat.

Els que vulguin col·laborar o tenir més informació sobre Voluntariat ONCE poden fer-ho mitjançant el correu electrònic voluntariadocatalunya@once.es; telefònicament al 93 238 10 24, contactant amb el centre ONCE més proper o a la web www.once.es/Comprometidos/voluntariado.

Voluntaris de la Il·lusió

El Servei de Voluntariat de l'ONCE és una iniciativa social de suport a les persones cegues afiliades a la institució -de totes les edats- que, per la seva ceguesa, discapacitat visual greu o sordceguesa, necessiten de l'ajuda solidària d'altres persones per fer activitats quotidianes que permetin la seva inclusió en un món "sense barreres" ple de possibilitats.

El servei de voluntariat es pot sol·licitar per a activitats diàries i quotidianes com ara desplaçaments, fer gestions, anar a consultes, visitar museus, practicar esport, llegir la correspondència, etc.

Per fer-te voluntari o voluntària has de ser major d'edat, tenir ganes d'ajudar altres persones que necessiten el teu suport i disposar d'una mica de temps lliure. Encara que tinguis alguna discapacitat, trobarem junts oportunitats que s'ajustin a les teves capacitats i habilitats personals.

Els programes que es desenvolupen des de l'ONCE són: acompanyament, accés a la informació, esportiu, cultural i recreatiu. A més, a través del voluntariat internacional l'ONCE dona suport a persones amb dificultats en altres llocs del món.


Autor: Redacció


#once #catalunya


#once #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...