Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona impulsa una campanya de Nadal per promoure el comerç i la restauració local

Actualitat Girona  -  27/11/2020  -  13:15

Sota el lema “Regala Girona”, la iniciativa se centra en donar protagonisme a les botigues i restaurants de la ciutat i fomentar el consum de productes locals i de proximitat durant les festes


Aj.Girona

Aj.Girona



L’Ajuntament de Girona ha impulsat una campanya de Nadal de promoció del comerç local i dels productes de proximitat que porta per lema “Regala Girona. Dona vida al comerç i la restauració de la nostra ciutat”. La iniciativa, que es publicarà al web municipal, a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, se centra en donar el màxim protagonisme al comerç de proximitat i la restauració com a principals dinamitzadors urbans i generadors de l’economia de la ciutat. Així ho han explicat aquest matí l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, en roda de premsa.

L’objectiu principal de la iniciativa és visibilitzar el teixit comercial durant la campanya de Nadal, reactivar econòmicament el sector del comerç i la restauració de la ciutat i posar en valor els productes Km0 com a patrimoni intangible, identitari i diferencial de la ciutat. La campanya compta amb la participació de 7 botigues emblemàtiques i singulars i 1 restaurant i consta de cartells, anuncis i un vídeo promocional. Va adreçada a la ciutadania de Girona i de les poblacions veïnes que tenen la ciutat com a lloc de referència on fer les seves compres.

Segueix sent molt important que tots i totes mantinguem les mesures de prevenció per la COVID-19. No podem fer vida normal, però sí que podem sortir i donar vida al comerç local i a la ciutat, ajudant l'economia gironina. Hem parlat amb el sector, i hem acordat aquestes ajudes directes a la promoció amb la campanya i les llums de Nadal, per dinamitzar d’aquesta manera la ciutat i que la gent compri a Girona i productes fets a Girona”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “aquest Nadal, hem d’omplir les cases de productes locals i comprats a les botigues de la nostra ciutat. Ara, més que mai, hem de donar el nostre suport com a ciutadans i ciutadanes al petit comerç i a la restauració que estan passant moments molt difícils i greus a causa de les restriccions de la  pandèmia”.

La campanya s’ha dut a terme després d’obtenir els primers resultats de l’actualització del Pla sectorial del comerç. El consistori va encarregar fa uns mesos a l’empresa RBD Consulting ajustar aquest document a la situació actual, marcada per la crisi econòmica derivada de la COVID-19. El nou pla es presentarà més endavant, però, ja es compta amb els primers detalls que han servit per treballar la campanya de Nadal.

L’anàlisi exposa que el sector del comerç, serveis i restauració arriba a final d’any amb greus problemes estructurals derivats de la crisi sanitària i de les restriccions que a conseqüència d’aquesta s’han hagut d’adoptar. La campanya de Nadal és “el ser o no ser” de moltes empreses del sector comercial. Concretament, l’estudi estima que la capacitat de supervivència de més del 20% dels comerços i empreses de la ciutat de Girona dependrà d’una bona o mala campanya de Nadal.

El document també mostra que els sectors d’alimentació fresca, alimentació, equipaments de la llar, electrònica i jardineria estan amb vendes superiors a les del 2019 en termes interanuals, fet lògic derivat de les mesures de distanciament social, el confinament i el teletreball. Per contra, el sector de la moda està en un profund canvi i les vendes no recuperen els nivells anteriors; i de fet la despesa mitjana per persona està baixant. Tanmateix, la compra a distància creix de forma important i aquest mètode és usat de forma habitual o esporàdic per una gran majoria de compradors.

És cert, no obstant això, que fruit del confinament molta gent ha vist la importància del comerç local: el seu rol en l’economia local i el seu rol social i urbà. A més, s’ha detectat un cert grup de compradors on el vincle local, territorial i de proximitat esdevé un element important per decidir la compra. És per tot això, que l’Ajuntament de Girona ha iniciat aquesta campanya per posar en valor el rol de proximitat del comerç de la ciutat.

La idea principal que es vol transmetre amb aquesta campanya no és altre que el fet que el botiguer és alhora el client dels nostres comerços, en un cercle que es nodreix contínuament de manera recíproca perquè a Girona tots som botiguers i clients.

Encesa de llums

D’altra banda, avui a les 18 h, tindrà lloc l’encesa de llums a la ciutat que dóna el tret de sortida de la campanya de Nadal. Enguany, l’acte que es realitzava habitualment a la plaça de Catalunya s’ha hagut de suspendre a causa de la crisi sanitària. Tot i això, la Girona Marxing Band recorrerà a la tarda els principals carrers comercials de la ciutat amb un vehicle descapotable per animar i dinamitzar la ciutat amb la seva música. En cas de pluja, la iniciativa es programarà per un altre dia.

Pel que fa a l’enllumenat nadalenc, aquest arriba a 113 espais diferents de Girona repartits en 22 barris. També s’instal·laran arbres de Nadal lluminosos en nou punts de la ciutat: a la plaça de Miquel de Palol  (Eixample nord), a la plaça de Lluís Companys (Eixample Sud), a la plaça de la Mare de Déu de Montserrat (Sant Narcís), a la plaça de Santa Eugènia (Santa Eugènia), a la plaça de Pere Calders (Can Gibert), a la cantonada del passeig de Fora Muralla (Pedreres), a la rotonda de la Creu de Palau (Palau), al carrer de Palafrugell (Pedret) i a la cantonada del carrer Josep Maria Prat i Roca (Taialà).

L’objectiu de la il·luminació nadalenca és dinamitzar el comerç com un element clau en la vertebració urbana i la cohesió social. Ben gestionada i ajustada contribueix a la dinamització del comerç de proximitat i dels eixos comercials i els reforça davant de les grans superfícies. Els llums s’obriran cada dia fins al 6 de gener del 2021.

Durant aquestes festes, també tindrà lloc el Mercat de Nadal, a la plaça de la Independència, del 4 de desembre fins al 5 de gener. L’objectiu és donar suport i visibilitat als artesans locals i del territori.

 


Autor: Redacció


#girona #nadal


#girona #nadal





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...