Notícies més llegides




Política


Maià de Montcal

Marc Lamuà: ‘Ernest Lluch és un exemple de com i perquè ens hem de dedicar a la política’

Política  -  21/11/2020  -  14:25

El primer secretari del PSC a Girona recorda la figura del polític i professor, assassinat fa justament 20 anys per la banda terrorista ETA


Marc Lamuà recorda la figura d'Ernest Lluch

Marc Lamuà recorda la figura d'Ernest Lluch



El llegat dialogant del polític socialista i professor, Ernest Lluch, ha estat ressaltat aquest dissabte pel PSC, que ha recordat a través d’un acte virtual que ha comptat amb les principals primeres espases del partit a qui va ser assassinat per la banda terrorista ETA ara fa 20 anys. Mitjançant una pluja de missatges i records, els socialistes catalans han resseguit la trajectòria de Lluch, que entre altres va destacar com a ministre de Sanitat, especialment amb el lideratge de la implementació de la Llei General de Sanitat l’any 1986. “Va impulsar un gir copernicà al sistema sanitari, convertint-lo en universal, gratuït i públic”, ha explicat l’actual titular de Sanitat, Salvador Illa. 

Els missatges de record també han arribat des de les comarques gironines. En aquest sentit, el primer secretari de la Federació del PSC a Girona i diputat al Congrés, Marc Lamuà, ha lloat la figura de Lluch com “un exemple de com i perquè ens hem de dedicar cada dia a la política”. “El valor que ell va demostrar en la defensa de la democràcia, de la pluralitat i la llibertat de pensament i de militància en aquell inhòspit País Basc que ell estimava tant i tant; el valor de transportar la seva voluntat per l’excel·lència allà on va estar: a la universitat, al Ministeri, a les seves actuacions diàries com a ciutadà. Tots aquests valors d’exemple que ens va transmetre en el conjunt de la societat, però com a socialistes i gironins ens va regalar un valor molt important: el de la seva fidelitat i defensa inflexible de la nostra democràcia davant de qualsevol que s’atrevís a intentar minar-la o laminar-la. Per a nosaltres, aquest regal, que l’atresorem i el portem sempre amb nosaltres, és el llegat més important de l’Ernest Lluch per a les comarques gironines”.

“Crideu, perquè mentre crideu, no matareu”

Aquestes paraules les va clamar Lluch l’any 1999 en un acte de campanya electoral del PSOE a la plaça de la Constitució de Donosti, davant de centenars d’assistents abertzales i simpatitzants d’ETA. Una frase que resumeix la seva figura, el seu tarannà i el caràcter guiat per la convicció que va marcar la seva trajectòria no només política, sinó també personal i professional.

Nascut el 1939 a Vilassar de Mar, Barcelona, va ser ministre de Sanitat amb el govern de Felipe González. Se’l recorda amb fermesa, també, per ser una figura sensibilitzada amb el conflicte basc, i per esdevenir un gran defensor de la via negociadora entre les diferents parts, sempre des del diàleg. El 21 de novembre del 2000 va ser assassinat per ETA a l’aparcament del seu domicili de Barcelona, quan arribava d’impartir les seves classes a la Universitat de Barcelona.

 


Autor: Redacció


#ernestlluch


#ernestlluch





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...